Η Βίκυ Λέανδρος δεν μπήκε στο διεθνές μουσικό στερέωμα τυχαία.

Γαλουχημένη από μικρό κοριτσάκι σε καλλιτεχνικό περιβάλλον, λόγω της χροιάς της φωνής της και των συναισθημάτων που ήταν ικανή να προκαλέσει όταν βρισκόταν στη σκηνή χαρακτηρίστηκε φαινόμενο.

«Κάθε φορά που βρίσκομαι στη σκηνή αισθάνομαι το ίδιο τρακ, την ίδια ανησυχία. Πρόκειται για ένα συναίσθημα που κυριαρχεί μόνο μερικά λεπτά. Το κοινό πάντα με βοηθά να αφήσω πίσω μου το τρακ γιατί με γεμίζει με αγάπη», αναφέρει.

Με πωλήσεις που αγγίζουν συνολικά τα 100 εκατομμύρια δίσκους, τραγούδια που αγαπήθηκαν σε ολόκληρο τον κόσμο και ένα κοινό που την ακολουθεί πιστά ,εδώ και χρόνια, υπάρχει άραγε κάποια δύσκολη στιγμή που να έχει χαραχθεί στη μνήμη της;

«Οφείλω να ομολογήσω ότι δεν είχα ποτέ ανασφάλεια με την καριέρα μου. Αρκετά νωρίς όμως κατάλαβα ότι η καριέρα και η επιτυχία δεν είναι το παν στη ζωή. Για μένα πάνω από όλα ήταν - και είναι - η οικογένεια και τα παιδιά μου. Για το λόγο αυτό, όταν εκείνα ήταν μικρά σταμάτησα να εργάζομαι όπως παλιά, για μια δεκαετία περίπου. Η επιστροφή, ήταν αρκετά δύσκολή, αλλά γνώριζα ότι η επιτυχία θα έρθει και πάλι μέσω της σκληρής δουλειάς και της υπομονής. Δεν άφησα ποτέ το φόβο μιας ενδεχομένης αποτυχίας να με κυριεύσει», εξομολογείται στο Gala.

Στα 50 χρόνια καριέρας υπάρχουν πολλές στιγμές που έχουν μείνει έντονα χαραγμένες στη μνήμη της. Ξεχωριστή θέση στην καρδιά της έχει μια βραδιά στο Παρίσι: «Οι Γάλλοι σηκώθηκαν όρθιοι μόλις τελείωσα το "Apres Toi" στο τέλος του πρώτου μέρους και άρχισαν να με χειροκροτούν με τέτοιο πάθος που συγκινήθηκα. Κοίταξα τον μαέστρο και δεν ήξερα τι να κάνω. Ηταν η πρώτη φορά που μου ήρθαν τόσα δάκρυα. Μου προσέφεραν ένα μαντίλι και αποχώρησα για λίγα λεπτά από τη σκηνή. Ηταν ωραία, πολύ ωραία. Το κοινό είναι πολύ ζεστό μαζί μου. Στην πορεία της καριέρας μου υπήρξαν και άλλες πολλές συγκινητικές στιγμές, τόσες που θα μπορούσα να γράψω βιβλίο!»

Η Βίκυ Λέανδρος, παλαιάς κοπής καλλιτέχνις, δεν πιστεύει στη δύναμη των –πανίσχυρων σήμερα Social media: «Η αλήθεια ενός καλλιτέχνη φαίνεται πάνω στη σκηνή, εκεί κρύβεται η ουσιαστική επικοινωνία. Εγώ προσωπικά επενδύω στη δύναμη της αμφίδρομης σχέσης. Επαφή αληθινά ζεστή, χωρίς ανάγκη για ψεύτικα φτιασιδώματα στα οποία εμπλέκεται η τεχνολογία».