Σε σύσκεψη των Περιφερειαρχών της χώρας με μέλη της κυβέρνησης, για το ύψος και την αποτελεσματική διαχείριση του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, συμμετείχε σήμερα, Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2019 στην Αθήνα, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης.

Στη σύσκεψη, εκτός των Περιφερειαρχών, μετείχαν οι Υπουργοί, Χρήστος Σταϊκούρας (Οικονομικών), Τάκης Θεοδωρικάκος (Εσωτερικών), Άδωνις Γεωργιάδης (Ανάπτυξης και Επενδύσεων), οι Υφυπουργοί, Θεόδωρος Σκυλακάκης (Οικονομικών) και Άκης Σκέρτσος (Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό), καθώς επίσης και ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Επενδύσεων, Δημήτρης Σκάλκος.

Με αφορμή τη σύσκεψη ο κ. Φαρμάκης, δήλωσε: «Το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων αφορά ένα πολύ σημαντικό χρηματοδοτικό εργαλείο και στην πραγματικότητα, τον κεντρικό μοχλό μέσω των οποίων το ελληνικό κράτος, δια μέσω των Περιφερειών, μπορεί να καλύπτει μεγάλης σπουδαιότητας τοπικές ανάγκες αλλά και να διαμορφώνει το αναπτυξιακό περιβάλλον της ελληνικής περιφέρειας. Γι’ αυτό και τόσο το μέγεθος, όσο όμως και ο τρόπος αξιοποίησης των κονδυλίων που διατίθενται μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, έχει μεγάλη σημασία, ιδιαίτερα για Περιφέρειες όπως η δική μας, που έχει ανάγκη από μία αναπτυξιακή επιτάχυνση σε όλα τα επίπεδα».

Μετά το τέλος της σύσκεψης στην Ένωση Περιφερειών, ο κ. Φαρμάκης επισκέφθηκε τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της εταιρείας «Κτιριακές Υποδομές», Θανάση Γιάνναρη.

Η εταιρεία προήλθε από τη συγχώνευση των κατασκευαστικών εταιρειών του Δημοσίου (Οργανισμός Σχολικών Κτιρίων, ΔΕΠΑΝΟΜ, Θέμις Κατασκευαστική) και αποτελεί τον ενιαίο κατασκευαστικό φορέα του ελληνικού κράτους, για όλες τις δημόσιες κτιριακές υποδομές (νοσοκομεία, σχολεία, δικαστήρια, σωφρονιστικά καταστήματα κ.α.).

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει και να συνεργαστεί με τον κ. Γιάνναρη για μια σειρά από έργα υποδομών που υλοποιούνται ή  προγραμματίζεται να υλοποιηθούν στην περιοχή, όπως είναι για παράδειγμα, η πρόσφατη πρόσκληση ύψους 8 εκατομμυρίων ευρώ που εξέδωσε η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας για την ενίσχυση των σχολικών υποδομών.

«Η στενή και διαρκής συνεργασία μας με τον φορέα κατασκευών του ελληνικού κράτους, αποτελεί έναν πολύ σημαντικό κρίκο στην μεγάλη αλυσίδα διαρκούς ενίσχυσης και εκσυγχρονισμού των δημοσίων κτιριακών υποδομών που έχει ανάγκη η Δυτική Ελλάδα» υπογράμμισε ο κ. Φαρμάκης, προσθέτοντας πως κατά τη διάρκεια της συνάντησης τέθηκαν οι πρώτες προτεραιότητες, ενώ στο αμέσως επόμενο διάστημα θα ακολουθήσουν και άλλες συναντήσεις σε επίπεδο υπηρεσιακών στελεχών.