Το Εκπαιδευτικό Συγκρότημα Βέργη είναι ένας σημαντικός εκπαιδευτικός φορέας που έχει γράψει τη δική του σελίδα στην ιστορία του χώρου, με 60 συνολικά χρόνια εκπαιδευτικής εμπειρίας.

Οι σπουδαστές του αποκτούν επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση υψηλού επιπέδου από τον παλαιότερο φορέα επαγγελματικής εκπαίδευσης στην Ελλάδα.

Το ΙΕΚ Βέργη είναι συνοδοιπόρος στο επαγγελματικό μέλλον των νέων της Δυτικής Ελλάδας, με ειδικότητες που ανταποκρίνονται στις πραγματικές ανάγκες της αγοράς εργασίας.

Την περασμένη Πέμπτη πραγματοποίησε Gala γευσιγνωσίας και δημιουργίας στους χώρους των σχολών.

Σε μια ζεστή, γιορτινή και άκρως φιλική ατμόσφαιρα, οι ιδιοκτήτες και οι σπουδαστές του Ομίλου Βέργη υποδέχτηκαν τους καλεσμένους τους σε μια όμορφη γιορτή, γεμάτη εκπλήξεις.

Οι εκπαιδευτές σεφ ήταν οι στυλοβάτες της εκδήλωσης με επικεφαλής τον Παρασκευά Δρε ενώ το παρών έδωσαν και οι συντελεστές Γιώργος Ζιώγκας, Κωνσταντίνος Μπίτας και Δημήτρης Δημόπουλος.

Μεταξύ των ξεχωριστών προσκεκλημένων ήταν ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Χαράλαμπος Μπονάνος, ο επιχειρηματίας κ. Νίκος Δούρος και η κ. Μαρίνα Δούρου, ο επιχειρηματίας κ. Σπύρος Σκιαδαρέσης, ο καθηγητής πανεπιστημίου κ. Ιωάννης Ματσούκας, ο εκδότης εφημερίδας κ. Γιάννης Χριστόπουλος, οι επιχειρηματίες κ. Κώστας Τσάμης & Αντρέας Μπερδέσης, ο επιχειρηματίας κ. Μάκης Κατσίγιαννης με τη σύζυγό του, η Πρόεδρος του Καρναβαλικού Οργανισμού Δήμου Πατρέων κ. Ήρα Κουρή, η Πρόεδρος Νέων Καλλιτεχνών κ. Έφη Αναλυτή, ο επιχειρηματίας κ. Τάκης Μαθιόπουλος κ.α.


Μάλιστα με αφορμή την συμπλήρωση 60 χρόνων συνεχούς παρουσίας του Συγκροτήματος Βέργη στα εκπαιδευτικά δρώμενα, τιμήθηκε ο ιδρυτής Σπύρος Βέργης.

Όπως χαρακτηριστικά είπε η Κατερίνα Βέργη, διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου, όλα ξεκίνησαν το 1960 με την ίδρυση του Φροντιστηρίου Λογιστικής από τον Οικονομολόγο-Πραγματογνώμονα-Ορκωτό Λογιστή κ. Σπύρο Βέργη.

Την τιμητική πλακέτα παρέδωσε στον τιμώμενο, ο Γιάννης Χριστόπουλος.


Μενού με άρωμα Πάτρας...

Θέλοντας να αναδείξει τις πατρινές συνταγές και τα τοπικά προϊόντα, ο Όμιλος Βέργη παρουσίασε ένα ολοκληρωμένο μενού πέντε πιάτων. Η ιδιαιτερότητα του ήταν ότι η όλη ιδέα βασίστηκε στον "γάρο".

Ένα καρύκευμα της ρωμαϊκής κι έπειτα Βυζαντινής κουζίνας, που παρασκευαζόταν από ψάρι. Τον γάρο τον έβαζαν σε αλμυρά και γλυκά εδέσματα όπως ήθελε ο καθένας για να τα νοστιμίσουν.

Αρωγός σε αυτό το event ήταν οι σπουδαστές των τμημάτων Μαγειρικής και Ζαχαροπλαστικής, Τουριστικών, Bartender και Βarista.


Ετοίμασαν πιάτα με τις δικές τους ιδέες τόσο στον τρόπο μαγειρέματος όσο και στο food style. Στο μενού κυριαρχούσε το ψάρι, αφού η Πάτρα είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τη θάλασσα. Για επιδόρπιο πρόσφεραν τι άλλο από ένα πατρινό γαλακτομπουρικό... όμως σε μια μοντέρνα εκδοχή του! Όλα συνοδεύτηκαν με τοπικής παραγωγής κρασί, ενώ το δείπνο έκλεισε με ποτό που συνδύαζε τον καφέ με την τεντούρα. 

Αξίζει να αναφέρουμε το μενού και η όλη προσπάθεια των σπουδαστών στέφθηκε με επιτυχία, αφού τα σχόλια των καλεσμένων ήταν άκρως κολακευτικά.

Μάλιστα οι ίδιοι αποκάλυψαν πως με το ίδιο μενού θα συμμετέχουν σε διαγωνισμό στην Αθήνα δείχνοντας παντού τις υπέροχες συνταγές της Πάτρας στη μοντέρνα τους εκδοχή.

Το Εκπαιδευτικό Συγκρότημα ΒΕΡΓΗ ανοίγει στους νέους, ορίζοντες που δεν φαντάζονται!