Κλιμάκιο του ΚΚΕ με επικεφαλής τον βουλευτή Αχαΐας και μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ Νίκο Καραθανασόπουλο επισκέφθηκε χθες 19 Δεκέμβρη το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών.

Aρχικά επισκέφθηκε τον χώρο των χειρουργείων, όπου και συναντήθηκε με αντιπροσωπεία των αναισθησιολόγων από τους οποίους ενημερώθηκε για τα οξυμμένα προβλήματα που προκύπτουν από την υποστελέχωση -παρά την επαναπρόσληψη τριών επικουρικών ιατρών, στοιχείο που εντείνει την εργασιακή επισφάλεια και αβεβαιότητα - αλλά και από την έλλειψη κλινών ΜΕΘ. Οι ιατροί μετέφεραν τον προβληματισμό τους για το διαφαινόμενο άνοιγμα της Καρδιοχειρουργικής κλινικής εξαιτίας των ελλείψεων σε ιατρονοσηλευτικό προσωπικό.

Εν συνεχεία συναντήθηκε με το διοικητικό συμβούλιο του σωματείου εργαζομένων,όπου και μετέφερε τις θέσεις του ΚΚΕ για δημόσια δωρεάν υγεία κόντρα στον προϋπολογισμό του 2020 που έρχεται να μειώσει και άλλο την κρατική δαπάνη για τα δημόσια νοσοκομεία αλλά και κόντρα στις προτάσεις του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, ο οποίος προβάλλει ως λαγός της κυβέρνησης  την είσοδο ιδιωτών στα νοσοκομεία, μέσω ΣΔΙΤ. Τα μέλη του ΔΣ με τη σειρά τους, τον ενημέρωσαν για διάφορα προβλήματα, κτιριακά και υποστελέχωσης.

Δεσμεύτηκε πως το ΚΚΕ θα συνεχίζει να υπερασπίζεται την ενίσχυση των δημόσιων νοσοκομείων ,την προάσπιση της δημόσιας δωρεάν υγείας από κάθε βήμα όπως με τις ερωτήσεις που κατατέθηκαν στη Βουλή το προηγούμενο διάστημα.

Τέλος, επισκέφθηκε χώρους επιστασίας-καθαριότητας, όπου και συνομίλησε με εργαζόμενους και σπουδαστές.