Το «1917» έχει βραβευτεί ως μία από τις δέκα καλύτερες ταινίας της χρονιάς από το National Board of Review και το AFI (American Film Institute) και έχει συγκεντρώσει τρεις υποψηφιότητες για τις Χρυσές Σφαίρες (συμπεριλαμβανομένης και Καλύτερης Ταινίας).

Γυρισμένη ως ένα συνεχές μονοπλάνο, το «1917» είναι μία μοναδική κινηματογραφική εμπειρία που βάζει τον θεατή μέσα στο πεδίο της μάχης, βιώνοντας την ταινία από την αρχή ως το τέλος με κομμένη την ανάσα.

Οι πρώτες κριτικές και αντιδράσεις είναι διθυραμβικές καιν ήδη θεωρείται φαβορί για τα βραβεία Όσκαρ.

Από 9 Ιανουαρίου στους κινηματογράφους σε διανομή της ODEON.

Λίγα λόγια για την ταινία

Στην καρδιά του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου, δύο νεαροί Βρετανοί στρατιώτες, ο Σκόφιλντ (Τζορτζ Μακέι) και ο Μπλέικ (Ντιν-Τσαρλς Τσάπμαν) αναλαμβάνουν μια σχετικά δύσκολη και επικίνδυνη αποστολή.

Σε μια μάχη ενάντια στο χρόνο, πρέπει να περάσουν στα εδάφη του αντιπάλου και να παραδώσουν ένα μήνυμα που θα σταματήσει μια θανάσιμη επίθεση σε εκατοντάδες στρατιώτες.

Ανάμεσα σε αυτούς είναι και ο αδερφός του Μπλέικ. Γυρισμένο σαν μονοπλάνο σε πραγματικό χρόνο από τον σκηνοθέτη του Skyfall, Σαμ Μέντες, σε συνεργασία με τον βραβευμένο με Όσκαρ διευθυντή φωτογραφίας Ρότζερ Ντίκινς και με ένα μεγαλειώδες καστ, το «1917» είναι μία επική πολεμική ταινία που υπόσχεται να αφήσει το στίγμα της και να μείνει κλασική.


1917