Πραγματοποιήθηκε σήμερα, 19 Δεκέμβρη, περιοδεία κλιμακίου του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Νίκο Καραθανασόπουλο, βουλευτή Αχαΐας και μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, στο Δημόσιο ΙΕΚ Πάτρας.

Ο Νίκος Καραθανασόπουλος συναντήθηκε με τον Διευθυντή του ΔΙΕΚ κ. Νικόλαο Κατσώνη και τον υποδιευθυντή κ. Γεώργιο Γιωτόπουλο, από τους οποίους ενημερώθηκε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το ΔΙΕΚ, στο οποίο λειτουργούν 8 ειδικότητες με 23 τμήματα και περίπου 450 μαθητές, ενώ συνομίλησε με μαθητές και καθηγητές.

Στο επίκεντρο της κουβέντας τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν μαθητές και καθηγητές και σχετίζονται με τις κτιριακές υποδομές (αφού το ΔΙΕΚ φιλοξενείται  στο κτιριακό συγκρότημα του 2ου και 6ου ΕΠΑΛ και του 5ου Εσπερινού ΕΠΑΛ  με όλα τα προβλήματα που δημιουργεί μια τέτοια συστέγαση), την έλλειψη χώρων εργαστηρίων, την έλλειψη συγγραμμάτων, τις δυσκολίες μετακίνησης των μαθητών, τις εργασιακές σχέσεις των καθηγητών που είναι με μπλοκάκι, και πολλά ακόμα.

Ο Νίκος Καραθανασόπουλος ανέφερε τις θέσεις του ΚΚΕ σχετικά με την κατάρτιση, και συνολικά τη δωρεάν και δημόσια εκπαίδευση, που θα πρέπει να εξασφαλίζεται με ευθύνη του κράτους, σε κατάλληλες και επαρκείς κτιριακές υποδομές, με μόνιμο προσωπικό, που θα εξασφαλίζει την πλήρη κατάρτιση των μαθητών των ΔΙΕΚ, που στην πλειοψηφία τους είναι εργαζόμενοι, βιώνοντας και την αντεργατική και την αντιεκπαιδευτική πολιτική -που διαχρονικά εφαρμόζεται από τις κυβερνήσεις- ταυτόχρονα, αλλά και εξασκώντας την πρακτική τους για να πάρουν το πτυχίο τους σε πολύ δύσκολες συνθήκες.

Δεσμεύτηκε πως το ΚΚΕ θα συνεχίσει να διεκδικεί από κάθε μετερίζι καλύτερες συνθήκες για τους σπουδαστές του ΔΙΕΚ, ενώ θα συνεχιστούν και οι παρεμβάσεις στη Βουλή.