Χριστούγεννα έρχονται και η αγορά της Πάτρας ντύθηκε στα γιορτινά της, παίρνοντας ένα άλλο ξεχωριστό ύφος αυτές τις μέρες και μία αισθητική που έρχεται να ταιριάξει με το χαρούμενο και αισιόδοξο κλίμα των ημερών. 

Μέρες γιορτινές και το στόλισμα των βιτρινών των εμπορικών καταστημάτων είναι ένα από τα must του christmas mood που έχουμε όλοι μας αυτές τις μέρες, ένα από τα απαραίτητα στοιχεία για να νιώσουμε γιορτές και να μπούμε στο κλίμα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. 

Τα εμπορικά μαγαζιά της Πάτρας ντύθηκαν και φέτος, εντυπωσιάζοντας σε πολλές περιπτώσεις με την αισθητική τους και τις προτάσεις τους, προτάσεις με έμπνευση και φαντασία, έχοντας η καθεμιά τη δική της προσωπικότητα και χαρακτήρα, ανάλογα πάντα με το είδος και τις υπηρεσίες που προσφέρει το κάθε κατάστημα στον καταναλωτή. 

Άλλωστε φέτος όπως και τα τελευταία χρόνια είχαν και ένα επιπλέον κίνητρο για να ντύσουν τα μαγαζιά τους στο χρώμα των Χριστουγέννων. Ο διαγωνισμός που έχει προκηρύξει ο Εμπορικός Σύλλογος της Πάτρας για τις ομορφότερες βιτρίνες της πόλης βρίσκεται σε εξέλιξη και περιλαμβάνει ειδικότερα φέτος αρκετά πλούσια δώρα και happenings για τους νικητές. 

Αυτό όμως είναι το επιπλέον κίνητρο. Το βασικότερο και πάνω από όλα είναι να αλλάξει διάθεση, να αλλάξει χρώμα η αγορά και να δοθεί ένα γιορτινό κλίμα που το έχουν όλοι ανάγκη. Το έχουν ανάγκη πάνω από όλα οι ίδιοι οι επαγγελματίες και ο εμπορικός κόσμος, αλλά και οι καταναλωτές που πλέον απολαμβάνουν αυτή τη χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα στις βόλτες τους στο κέντρο της Πάτρας. 


Ελπίδα όλων μέσα από το κλίμα αυτό, μέσα από τα χρώματα, τα λαμπιόνια, τα στολίδια και τις υπέροχες αυτές βιτρίνες να τονωθεί και η εμπορική κίνηση της αγοράς. Γιατί και αυτό το έχουμε ανάγκη.

Όχι μόνο οι έμποροι και τα μαγαζιά τους. Το έχουμε ανάγκη και εμείς, έτσι για να ξεφύγουμε από τη μαυρίλα, να αλλάξουμε την ψυχολογία μας κάπως και επιτέλους να χαμογελάσουμε και λίγο. 

Το έχει ανάγκη πάνω από όλους η τοπική οικονομία, άρα η ίδια η κοινωνία αυτής της πόλης. Μιας πόλης που σε κάθε περίοδο ακμής της, στηριζόταν στους αστούς, στη σύγχρονη, δηλαδή, μικρομεσαία επιχειρηματικότητα. Στην επιχειρηματικότητα εκείνη που αν λάμψει θα λάμψει και η γενικότερη εθνική οικονομία. 

Βλέπετε όλα σε αυτή τη ζωή είναι αλυσίδα. Όπως η αγάπη, όπως τα φώτα, όπως το άρωμα των Χριστουγέννων που με τα στολισμένα μαγαζιά και τη γιορτινή αγορά, περνάει και αυτό με τη σειρά του από καρδιά, σε καρδιά. 

Το patrasevents.gr κατέβηκε στο κέντρο της Πάτρας, έκανε μία βόλτα στην αγορά και μπήκε στο πνεύμα των γιορτών.