Κάνουμε λόγο για εφτά χρόνια γρουσουζιά αν σπάσουμε καθρέφτη, αλλά και για τα κρίσιμα εφτά χρόνια ενός γάμου. Επίσης, ένα χρόνος ζωής για σκύλους ισούται με 7 ανθρώπινα χρόνια. Κάποιοι λένε κιόλας ότι αν καταπιούμε τσίχλα, θα τη χωνέψουμε εφτά χρόνια μετά.

Σύμφωνα με τους ερευνητές του βιβλίου "Γιατί οι άντρες έχουν ρώγες;" απαντούν ωστόσο πως η τσίχλα δεν χωνεύεται αλλά με τίποτα δεν παραμένει στο στομάχι για χρόνια.

Μπορεί, όπως γράφουν, να βοηθήσει ό,τι φάγαμε να κινηθεί γρηγορότερα μέσα από τα έντερα. Η σορβιτόλη χρησιμοποιείται καμιά φορά ως γλυκαντικό στην τσίχλα και μπορεί να ενεργήσει σαν καθαρτικό. Δηλαδή, σημειώνουν οι ερευνητές, αν παρατηρήσετε, θα δείτε την τσίχλα να επιπλέει στη λεκάνη.

Επίσης, ο δρ Michael F. Picco, γαστρεντερολόγος από τη γνωστή κλινική Mayo στις ΗΠΑ, απαντά στον μύθο των εφτά ετών τονίζοντας ότι η τσίχλα δεν μένει στο σώμα αλλά κινείται μέσα από το πεπτικό σύστημα και αποβάλλεται με φυσικό τρόπο.

Σε σπάνιες περιπτώσεις, αν κάποιο παιδί καταπιεί πολλές τσίχλες ταυτόχρονα και έχει από πριν συμπτώματα δυσκοιλιότητας, τότε έχουν καταγραφεί περιπτώσεις που τα έντερα φράζουν και χρειάζεται επέμβαση. Γι' αυτόν τον λόγο δημιουργήθηκε ο “μύθος” των 7 ετών, προκειμένου να αποθαρρύνονται τα παιδιά να καταπίνουν τις τσίχλες που μασούν.