Η αυτόνομη οδήγηση είναι μια από τις σημαντικότερες προκλήσεις στον κλάδο της αυτοκίνησης.

Η εξέλιξη των συστημάτων που θα αναλάβουν την ασφαλή κίνηση του αυτοκίνητου χωρίς την παρέμβαση του οδηγού, απορροφούν μεγάλα κονδύλια από τις αυτοκινητοβιομηχανίες. Οι κατασκευαστές αυτοκινήτων, στην προσπάθεια τους να περιορίσουν την επιβάρυνση στον προϋπολογισμό τους, συνάπτουν συμμαχίες μεταξύ τους, καθώς και με ειδικευμένες εταιρείες.

Μάλιστα, όπως αναφέρει το ΑΠΕ, μετά τα δυστυχήματα που σημειώθηκαν με αυτοκίνητα τα οποία φέρουν σύστημα αυτόνομης οδήγησης, οι επιστήμονες εξετάζουν πιο προσεκτικά όλες τις παραμέτρους για να εξασφαλίσουν την ασφαλή κίνηση.

Η αυτόνομη οδήγηση και η ηλεκτροκίνηση, θα αλλάξουν τον τρόπο χρήσης του αυτοκινήτου και θα επιφέρουν μεγάλες αλλαγές στον κλάδο του αυτοκινήτου.

Η Toyota συγκαταλέγεται στις αυτοκινητοβιομηχανίες που αντιμετωπίζει με πιο αυστηρά κριτήρια την ανάπτυξη της τεχνολογίας αυτόνομης οδήγησης.

Η μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία της Ιαπωνίας, σχεδιάζει να αναπτύξει αρχικά προηγμένα συστήματα αυτόνομης οδήγησης στα επαγγελματικά οχήματα, πριν τα προσθέσει στα επιβατικά αυτοκίνητα που προορίζονται για προσωπική χρήση, αναφέρεται σε ανάρτηση του Reuters.

«Θα είναι ευκολότερο να εφαρμοστεί η αυτόνομη οδήγηση στα ταξί και στα μη επιβατικά οχήματα», δήλωσε ανώτατο στέλεχος της ιαπωνικής μάρκας. «Θα χρειαστεί περισσότερος χρόνος για να επιτύχουμε το ανώτερο επίπεδο 4, σε ένα επιβατικό όχημα που δεν έχει προκαθορισμένο δρομολόγιο», συμπλήρωσε.