Οι έμποροι της Πάτρας ετοιμάζονται για τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς και προχωρούν σε δράσεις που θα τονώσουν την αγορά, αυξάνοντας την εμπορική κίνηση και κάνοντας τους Πατρινούς να μπουν στο κλίμα αυτών των ημερών, αλλάζοντας την διάθεση τους και αφήνοντας στην άκρη τα προβλήματα που υπάρχουν. 

Καρδιά των δράσεων αυτών και επίκεντρο θα αποτελέσει ο χώρος του Εσπέρου που έχει συμφωνηθεί από τον δήμο Πατρέων να παραχωρηθεί στον Εμπορικό Σύλλογο από τις 21 Δεκεμβρίου έως και την παραμονή της Πρωτοχρονιάς.

Ωστόσο, το πνεύμα του Εμπορικού Συλλόγου είναι να δοθεί ένα ακόμα γιορτινό κλίμα στην αγορά και για τον λόγο αυτό, σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται να προχωρήσει εντός των ωρών, σε συγκεκριμένη πρόταση στον δήμο, ζητώντας να πεζοδρομηθεί άτυπα για την παραμονή των Χριστουγέννων και την παραμονή της Πρωτοχρονιάς το σύνολο σχεδόν του ιστορικού κέντρου της Πάτρας. 

"Έγινε μία πρόταση από ομάδα συναδέλφων που δραστηριοποιούνται στην Μαιζώνος για να πεζοδρομηθεί τμήμα της κεντρικής οδού, ειδικά για τις ημέρες αυτές, θεωρώντας ότι είναι μία κίνηση που θα τονώσει περισσότερο την αγορά.

Όμως ο Εμπορικός Σύλλογος επειδή δεν μπορεί να δρα μεμονωμένα, αλλά για το σύνολο των συναδέλφων, θα προχωρήσει στην κατάθεση μιας ολοκληρωμένης πρότασης για την πεζοδρόμηση του κέντρου της Πάτρας" τονίζει ο Μάκης Μακρής υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων και επικοινωνίας του Εμπορικού Συλλόγου. 

Η πεζοδρόμηση σημαίνει βέβαια απαγόρευση της κυκλοφορίας των οχημάτων και έρχεται κάπως καθυστερημένα αφού βρισκόμαστε μια ανάσα από τις γιορτές. Αυτό που πρόκειται να ζητήσει ο Εμπορικός Σύλλογος από τον δήμο είναι η πεζοδρόμηση για αυτές τις δύο ημέρες, σε ένα σχέδιο που θα ξεκινάει από την Γούναρη, στο ύψος της Υψηλάντου και να φτάνει στην Ρήγα Φεραίου έως την Αράτου. 

"Σίγουρα είναι μία πρόταση που η εφαρμογή της θα έχει κάποιες δυσκολίες, όμως θεωρούμε ότι θα κάνει πραγματικά γιορτινό το κλίμα στην Πάτρα και θα βοηθήσει ουσιαστικά στην τόνωση της εμπορικής κίνησης του συνόλου σχεδόν των καταστημάτων της πόλης". 


Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων

Οι εκδηλώσεις του Εμπορικού Συλλόγου ξεκινούν πάντως από τις 21 του μήνα και περιλαμβάνουν σχεδόν τα πάντα. Συναυλίες, μουσικές, δημιουργική απασχόληση, μαγειρική, παραμύθια, χορό και πολλά ακόμα. Αυτό όμως που τελικά δεν θα γίνει έχει να κάνει με το τραινάκι που ήθελε να κυκλοφορήσει ο Εμπορικός τις μέρες των γιορτών. 

Βλέπετε, θα έπρεπε να εξασφαλιστεί άδεια για το τραινάκι από ένα πακέτο υπηρεσιών του κράτους και των μηχανισμών του, διαδικασίες που είναι χρονοβόρες. Ωστόσο, οι εκδηλώσεις του Εμπορικού Συλλόγου θα έχουν αυτό το κλίμα των γιορτών σε κάθε περίπτωση και θα πραγματοποιηθούν εκτός από την πλατεία Γεωργίου, στο Αγυιά και στην Ακρωτηρίου. 

Το πρόγραμμα έχει ως εξής: