Σε έλλειψη εξακολουθεί και παραμένει το φάρμακο για τις χημειοθεραπείες στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας, αλλά και σε άλλα νοσηλευτικά ιδρύματα της χώρας, καθώς το πρόβλημα είναι πανελλήνιο και έχει να κάνει με όλη την επικράτεια. 

Πρόκειται για το φάρμακο Σισπλατίνη που αυτή τη στιγμή είναι σε έλλειψη, εδώ και τουλάχιστον δέκα ημέρες, με αποτέλεσμα να αναβάλλονται καθημερινά δεκάδες χημειοθεραπείες, γεγονός που συνεπάγεται τους αντίστοιχους κινδύνους για τους ασθενείς που μένουν πίσω στην θεραπεία τους. 

Οι άνθρωποι του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Πάτρας και ειδικότερα της ογκολογικής κλινικής κάνουν ότι μπορούν για να δώσουν μία λύση στο πρόβλημα, όμως την λύση αυτή φαίνεται ότι μπορεί να την δώσει μόνο το υπουργείο Υγείας. 

Το όλο θέμα έχει να κάνει με την τιμή του φαρμάκου, καθώς εξαιτίας αυτής οι φαρμακευτικές εταιρίες σταμάτησαν να το εισάγουν και να το προμηθεύουν, στα δημόσια νοσοκομεία, αλλά και στην ιδιωτικά φαρμακεία. 

Οι εταιρείες έχουν ζητήσει αναπροσαρμογή της τιμής καθώς η παρασκευάστρια εταιρεία του το πουλάει στα 7 ευρώ και αυτές το δίνουν στην αγορά με βάση τους όρους και τους κανονισμούς που έχουν τεθεί στα 3 ευρώ. Κατά συνέπεια τους βάζει μέσα και για αυτό έχουν σταματήσει να το φέρνουν. 

Το υπουργείο γνωρίζει το θέμα εδώ και τουλάχιστον δύο μήνες και είναι υποχρεωμένο να προχωρήσει σε συμφωνία με τις εταιρείες για να αναπροσαρμόσει την τιμή του φαρμάκου ή να τις παρακάμψει για να το πάρει κατευθείαν από την παρασκευάστρια.

Μέχρι ώρας όμως δεν έχει κάνει τίποτα από τα δύο, δεν έχει πάρει καμία πρωτοβουλία, με αποτέλεσμα να ταλαιπωρούνται οι ασθενείς, να επιβραδύνεται η θεραπεία τους και η ζωή τους να βρίσκεται σε κίνδυνο. Ζητείται λύση.