Νέα αναστάτωση στον χώρο της εστίασης της Πάτρας και των επαγγελματιών που ασχολούνται με τον κλάδο.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά ο δήμος της Πάτρας έχει ζητήσει από τα καταστήματα εστίασης που δραστηριοποιούνται σε πλατείες και σε πεζόδρομους να βγάλουν τα προστατευτικά κιγκλιδώματα που έχουν για τον αέρα και το κρύο, θεωρώντας ότι αυτό προωθεί τον αθέμιτο ανταγωνισμό. 

Μάλιστα, σε αυτοψία που έκαναν υπάλληλοι του δήμου σε καταστήματα της πλατείας Υψηλών Αλωνίων, της Αγίου Νικολάου και της Ρήγα Φεραίου, ζητήθηκε από τους καταστηματάρχες να προχωρήσουν σε αυτή τη κίνηση εντός των ημερών.

Τα κιγκλιδώματα αυτά και οι κατασκευές είναι φτιαγμένα για να προστατεύουν τους πελάτες από την βροχή και τον αέρα. Είναι ένας χώρος που δίνει την δυνατότητα στα καταστήματα για να έχουν έναν μεγαλύτερο τζίρο τους χειμερινούς μήνες, ειδικότερα τώρα που η εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου αναγκάζει τους καταστηματάρχες να βγάζουν έξω από τους εσωτερικούς και κλειστούς χώρους τους καπνιστές. 

Το όλο θέμα έχει προκαλέσει νέα αναστάτωση στον χώρο της εστίασης που προσπαθεί να συνέλθει από την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου και βλέπει μία πολιτεία να τον χτυπάει από όλες τις μεριές, μη αφήνοντας τον να ανασάνει.

Είναι ένα ζήτημα που απασχολεί τις τελευταίες ώρες όλη την εστίαση, με δεδομένο ότι τέτοια προστατευτικά έχει πλέον η πλειοψηφία των καταστημάτων, κατά συνέπεια είναι δύσκολο να υπάρχει θέμα αθέμιτου ανταγωνισμού, όπως υποστηρίζει ο δήμος. 

Το θέμα θα ξεκαθαριστεί σε κάθε περίπτωση το μεσημέρι της Τετάρτης, τότε που ο ΣΚΕΑΝΑ αναμένεται να έχει συνάντηση με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Διονύση Πλέσσα, ζητώντας ενημέρωση για το ζήτημα και την τροποποίηση του κανονισμού λόγω των νέων δεδομένων που έχουν ανακύψει στον κλάδο μετά την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου.