Κάτι παραπάνω από επιτυχημένο είναι το θεατρικό ντεμπούτο της Λένας Νάτση.

Η απόφοιτος της Δραματικής Σχολής του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου της Πάτρας, που τελείωσε τις σπουδές της το περασμένο καλοκαίρι, συμμετέχει στην παράσταση "Τρεις αδελφές" του Τσέχοφ που έχει ανεβάσει από τις αρχές Νοέμβρη το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, σε σκηνοθεσία του Λιθουανού σκηνοθέτη Τσεζάρις Γκραουζίνις. 

Η παράσταση που είναι βασισμένη στο αριστούργημα του Ρώσου συγγραφέα έχει κερδίσει τις εντυπώσεις του θεατρικού κοινού της Θεσσαλονίκης, με τον Λιθουανό σκηνοθέτη να παρουσιάζει το έργο του Τσέχοφ από μία άλλη ματιά, με μία άλλη διαφορετική πτυχή.

Ο Τσεζάρις Γκραουζίνις θυμίζουμε ότι ήταν ο διευθυντής της Δραματικής Σχολής του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας και από εκεί αποφάσισε να πάρει μαζί του στην παράσταση του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος την νεαρή Πατρινή ηθοποιό, πιστεύοντας προφανώς στο ταλέντο της, δίνοντας της έτσι την δυνατότητα να κάνει το θεατρικό της ντεμπούτο σε μία τόσο ποιοτική δουλειά, αλλά και σε ένα τόσο σημαντικό έργο για την παγκόσμια λογοτεχνία. 

Η Λένα Νάτση παίζει τον ρόλο της Ειρήνα και έχει αποσπάσει για την υποκριτική και το παίξιμο της αρκετά εγκωμιαστικά σχόλια, κάνοντας έτσι την καλύτερη δυνατή αρχή στην σταδιοδρομία και στην καριέρα που θέλει να δημιουργήσει. Είναι και αυτό ένα παράδειγμα της σωστής και καλής δουλειάς που γίνεται στην Δραματική Σχολή του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας, κάτι που ασφαλώς οφείλεται σε μεγάλο βαθμό και στο έργο που άφησε πίσω του ο Τσεζάρις Γκραουζίνις.