Πρωταθλητής Ελλάδος αναδείχτηκε ο Σάκης Πεφάνης στο πρόσφατο πανελλήνιο πρωτάθλημα που έγινε πριν από μερικές μέρες, φέρνοντας ένα ακόμα χρυσό στην τροπαιοθήκη της νέας του ομάδας της Παναχαϊκής. 

Ο νεαρός πυγμάχος που διακρίνεται για την σεμνότητα και τον χαρακτήρα του κατόρθωσε να γίνει ο 15ος χρυσός πρωταθλητής ανδρών στην ιστορία της Παναχαϊκής, ενώ έσπασε και ένα ακόμα ρεκόρ, ανεβαίνοντας στο βάθρο σε πανελλήνια πρωταθλήματα, με τέσσερις διαφορετικές ομάδες, την ΕΑΠ (όταν ήταν έφηβος), την Πυγμή (κατέκτησε δύο μετάλλια), τον ΠΑΟ (ένα μετάλλιο) και τώρα με την Παναχαϊκή. 

Ο ίδιος έγραψε στην σελίδα του στο facebook μετά την κατάκτηση της πρώτης θέσης στα 69 κιλά στο πανελλήνιο πρωτάθλημα ανδρών elite που έγινε στην Σπάρτη: "Αρχικά..Màma σε ευχαριστώ για τα πάντα είμαι πολύ τυχερός που είμαι γιος σου! Ένα μεγάλο ευχαριστώ επίσης στο δάσκαλο Νίκο Πλέα που μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα με δέχτηκε στην ομάδα με πίστεψε και μαζί σώσαμε τα ασυμμάζευτα! 

Ευχαριστώ πάλι όλη την ομάδα της Παναχαϊκής, όλα τα παιδιά κυρίως τον αδελφό πρωταθλητή Νικόλα Καδή που βγάλαμε την προετοιμασία μαζί και μου έδινε κουράγιο. Τους χορηγούς μου που στήριξαν ο καθένας με τον τρόπο του, τους «αφανείς ήρωες» την διατροφολόγο Τζίνα Τσίχλια και όλους μου τους φίλους που όλα αυτά τα χρόνια πιστεύουν σε εμένα και το δείχνουν έμπρακτα. Λίγη ξεκούραση και πάμε για τα καλύτερα".