Θετικούς οιωνούς άφησε η πρώτη Κυριακή και η πρώτη μέρα της γιορτινής περιόδου στους εμπόρους και στα μαγαζιά της Πάτρας. 

Η κίνηση την Κυριακή όπου και ξεκίνησε το εορταστικό ωράριο του Εμπορικού Συλλόγου ήταν ικανοποιητική ως αφετηρία της γιορτινής περιόδου στην αγορά και σύμφωνα με τις εκτιμήσεις που έγιναν κυμάνθηκε στο ίδιο επίπεδο με την αντίστοιχη ημέρα της περσινής περιόδου. 

Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κώστας Ζαφειρόπουλος, μιλώντας για το ζήτημα στο patrasevents.gr., τονίζει: "Έγιναν αγορές και ψώνια και ήταν μία μέρα που σε γενικές γραμμές άφησε ελπίδες για τη συνέχεια της εορταστικής περιόδου. Η εορταστική περίοδο μπήκε με έναν σχετικά ικανοποιητικό τρόπο, όμως περιμένουμε από εδώ και στο εξής τι θα γίνει. Άλλωστε, στο τέλος, όπως λέει και ο λαός ξυρίζουν τον γαμπρό". 

Το μεγάλο μειονέκτημα της φετινής εορταστικής περιόδου για την αγορά της Πάτρας είναι ότι αυτή τη χρονιά το κοινωνικό μέρισμα δεν θα καταβληθεί σε τόσες πολλές οικογένειες, όσες πέρυσι και αυτό θα έχει ένα αρνητικό αντίκτυπο στην αγορά. "Πέρυσι η αγορά της Πάτρας τη γιορτινή περίοδο κινήθηκε σχετικά καλά. Όχι βέβαια όπως τα χρόνια πριν από την κρίση, αλλά υπήρξε μία μικρή έστω ανάκαμψη.

Όμως πέρυσι ήταν το κοινωνικό μέρισμα και η κατανομή του σε χιλιάδες πολίτες που έδωσε κατά την άποψη μας αυτή την ώθηση. Φέτος τα πράγματα είναι διαφορετικά. Θα δείξει η πορεία".

Οι έμποροι πάντως της Πάτρας ελπίζουν πολλά στην γιορτινή περίοδο και θέλουν να πιστεύουν σε μία τόνωση της εμπορικής κίνησης με δεδομένο ότι οι περασμένοι μήνες κινήθηκαν σε ένα ιδιαίτερα χαμηλό επίπεδο. Ο Εμπορικός Σύλλογος από την πλευρά του ετοιμάζει μία σειρά από δράσεις και εκδηλώσεις με στόχο να τονώσει την αγορά. 

Από τις 21 Δεκεμβρίου, έως και τις 31 του μήνα ο Εμπορικός Σύλλογος θα έχει στη κατοχή του τον χώρο του Εσπέρου, με τον δήμο να του τον παραχωρεί για την διοργάνωση εκδηλώσεων και δράσεων που θα έχουν πολλές κατευθύνσεις και θα δώσουν σίγουρα έναν άλλο τόνο στην αγορά. Το πρόγραμμα των δράσεων και των εκδηλώσεων αναμένεται να ανακοινωθεί από τον Εμπορικό Σύλλογο εντός των ημερών.