Είναι ορισμένα σπίτια στη Πάτρα, αρχοντικά, που πλέον, περιμένοντας τις γιορτές που ολοένα και πλησιάζουν, έχουν μία λάμψη και μία μαγεία που φωτίζει τις νύχτες και βλέποντας τα κανείς, αλλάζει διάθεση, ξεφεύγει από το άγχος και τα προβλήματα της καθημερινότητας, μπαίνοντας στο κλίμα των ημερών. 

Αυτό δεν είναι το ζητούμενο; Αυτό δεν είναι που έχουμε όλοι μας ανάγκη; Ένα τέτοιο σπίτι, ένα αρχοντικό νεοκλασικό, συναντήσαμε στα Ψηλαλώνια της Πάτρας, στο πάνω μέρος της πλατείας, προς την Γούναρη.

Το νεοκλασικό στολίστηκε με λαμπιόνια και φωτάκια και σαν μην έφτανε αυτό, για μας βάλει στην μαγεία των γιορτών, ήρθε και μία άμαξα με δύο ελάφια για οδηγούς της, μία άμαξα με δώρα που μοιάζει σαν να περιμένει τον Αϊ Βασίλη της για να ξεκινήσει το ταξίδι της και να σκορπίσει το χαμόγελο στις γειτονιές του κόσμου. 

Στις γειτονιές της πόλης. Ο Αϊ Βασίλης έρχεται, η άμαξα θα ξεκινήσει, θα πετάξει πάνω από τις στέγες και τις καμινάδες των σπιτιών της Πάτρας και τότε το αρχοντικό αυτό της πλατείας Ψηλαλωνίων θα γίνει ακόμα πιο φωτεινό τις νύχτες και τα λαμπιόνια του θα πάρουν το χρώμα των άστρων του ουρανού που περιμένουν και αυτά με την σειρά τους εκείνη την Άγια Νύχτα που ανάβει κάθε χρόνο τη φλόγα της αγάπης στις καρδιές και στις ψυχές μας. 


Από τις εικόνες της Πάτρας που σε βάζουν στη μαγεία των γιορτών. Κι δεν είναι η μόνη. Είδαμε και το σπίτι της Βότσαρη κοντά στον Άγιο Δημήτρη, υπάρχουν και άλλα σπίτια που έχουν φορέσει τα φωτεινά τους εν όψει των γιορτών. Μπράβο σε όλους όσους έχουν το μεράκι και την διάθεση.

Μπράβο γιατί μαζί με αυτούς, παρασυρόμαστε και εμείς στην μαγεία των ημερών. Μια μαγεία που υπάρχει μέσα σε όλους τους ανθρώπους, κρυμμένη, καλυμμένη και σκεπασμένη, που όμως ξέρει να αναδύεται και να αποκαλύπτεται, πάντα κάθε χρόνο, τέτοια εποχή. Την όμορφη εποχή του χρόνου.