Η εορταστική περίοδος ξεκίνησε στην αγορά της Πάτρας, με το άνοιγμα των καταστημάτων την Κυριακή στις 15 Δεκεμβρίου και ήδη οι μουρμούρες και οι ψίθυροι για την εμπορική κίνηση, την εφαρμογή του ωραρίου και την κατανομή του δώρου των Χριστουγέννων, δίνουν και παίρνουν. 

Η παράταξη των Ελεύθερων Εμποροϋπαλλήλων και ο επικεφαλής της Σάββας Τζάκης προχώρησαν στην κοινοποίηση σχετικού εγγράφου προς την Επιθεώρηση Εργασίας, ζητώντας από την υπηρεσία να αυξήσει τους ελέγχους για τυχόν παραβιάσεις της εργατικής νομοθεσίας, κατά την περίοδο των γιορτών. 

Συγκεκριμένα στο έγγραφο αυτό αναφέρονται τα εξής: "Καλούμε την υπηρεσία σας κατά την περίοδο του εορταστικού ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων που ξεκινά από 16/12/2019 να εντατικοποιήσετε τους ελέγχους στην αγορά της Πάτρας για τυχόν παραβιάσεις της εργατικής νομοθεσίας

1ον ζητάμε τον έλεγχο της τήρησης του ωραρίου εργασίας των Εμποροϋπαλλήλων κατά την χριστουγεννιάτικη περίοδο ,ιδιαίτερα να δώσετε αυξημένη προσοχή την Δευτέρα 23/12 και Δευτέρα 30/12 όπου το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων είναι από τις 9 το πρωί μέχρι τις 20.00 το βράδυ (που θα γίνει από τους περισσότερους 21.00μμ) εφόσον υπάρχει αυξημένος κίνδυνος αρκετοί συνάδελφοι μας να δουλέψουν 12ωρο. 

2ον να γίνουν έλεγχοι για αν έχουν κατατεθεί τα δώρα Χριστουγέννων ΕΓΚΑΙΡΩΣ στους εμποροϋπαλλήλους. 

3ον να γίνουν ταυτόχρονα έλεγχοι για το αν έχουν πληρωθεί τον μισθό τους οι εμποροϋπάλληλοι κατά τους προηγούμενους μήνες. 

Θεωρούμε ότι θα ανταποκριθείτε στο αίτημα μας όπως κάνετε όλα αυτά τα χρόνια και θα βοηθήσετε να παταχθεί η παραβατικότητα των εργοδοτών μας όπου την εντοπίσετε". Είναι η δεύτερη φορά που η συγκεκριμένη παράταξη προχωρά στην κοινοποίηση ενός τέτοιου εγγράφου προς την Επιθεώρηση Εργασίας, καθώς η πρώτη θυμίζουμε ότι είχε γίνει την ημέρα της Black Friday.