Θύματα κλοπής κοσμημάτων τεράστιας αξίας έπεσαν η κληρονόμος της Formula 1, Tamara Ecclestone και ο σύζυγός της Jay Rutland.

Η κλοπή των κοσμημάτων, των οποίων η αξία υπολογίζεται σε 67 εκατομμύρια δολάρια, έγινε την περασμένη Παρασκευή το βράδυ, στο αρχοντικό τους στην Kensington Palace Garden, σε μια από τις θεωρητικά καλύτερα φυλασσόμενες περιοχές του Λονδίνου.

Οι κλέφτες είχαν το χρόνο να εισβάλλουν στην έπαυλη, να παραβιάσουν τις θυρίδες της Ecclestone και να φύγουν με λεία πανάκριβα κοσμήματα, όπως συλλεκτικά ρολόγια, βραχιόλια Cartier και δαχτυλίδια με πολύτιμους λίθους.

Η 35χρονη Tamara Ecclestone είναι η κόρη του Μπέρνι Έκλεστοουν ο οποίος είναι Βρετανός μεγαλοεπιχειρηματίας, και πρώην αφεντικό της Formula 1.

Ένας εκπρόσωπος της οικογένειας δήλωσε: «Μπορώ δυστυχώς να επιβεβαιώσω ότι υπήρξε εισβολή στο σπίτι. Η εσωτερική ασφάλεια συνεργάζεται με την αστυνομία. Η Tamara και η οικογένειά της είναι καλά αλλά είναι προφανώς θυμωμένοι και αναστατωμένοι από το περιστατικό. Εάν κάποιος έχει πληροφορίες που θα μπορούσαν να βοηθήσουν στις έρευνες τότε παρακαλώ καλέστε την αστυνομία».

Όπως μεταδίδει ο Guardian δεν έχουν γίνει συλλήψεις ενώ ένας εκπρόσωπος της Scotland Yard δήλωσε: «Η αστυνομία κλήθηκε σε ιδιοκτησία στο Palace Green στις 11,11 μ.μ., την Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου, μετά από αναφορές για διάρρηξη. Αναφέρθηκε ότι μια ποσότητα κοσμημάτων υψηλής αξίας είχε κλαπεί».