Υλικά

– 500g σπαγγετίνη ολικής άλεσης MISKO
– 150g λιαστές ντομάτες
– 150g πεκορίνο
– 20g μαύρες σταφίδες
– 1 σκελίδα σκόρδο
– 6-7 φύλλα βασιλικό
– 6-7 ντοματίνια
– 80ml ελαιόλαδο

Εκτέλεση Συνταγής

Βήμα 1: Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βράζουμε 5 λίτρα νερό, προσθέτουμε 7g αλάτι και βράζουμε τη σπαγγετίνη MISKO για 6-8 λεπτά.

Τα στραγγίζουμε και κρατάμε ένα φλυτζάνι από το νερό.

Βήμα 2: Στο μπλέντερ πολτοποιούμε τη λιαστή ντομάτα, τις σταφίδες, το σκόρδο, τα φύλλα του βασιλικού, τη μισή ποσότητα από το πεκορίνο και το ελαιόλαδο.

Βήμα 3: Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζουμε το μείγμα που ετοιμάσαμε, προσθέτουμε τα ζυμαρικά και λίγο από το νερό που κρατήσαμε, ανακατεύουμε και αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ακόμη από το νερό.

Βήμα 4: Προσθέτουμε πιπέρι, τα ντοματίνια κομμένα στη μέση, 2-3 κουταλιές της σούπας πεκορίνο και αποσύρουμε.
Σερβίρουμε με φύλλα βασιλικού και περοκίνο.

Πηγή: funkycook.gr