Ξεπέρασε κάθε προσδοκία η επιτυχία του μπαζάρ της Φλόγας που έγινε στον πεζόδρομο της Ρήγα Φεραίου, το πρωί της Κυριακής, στην Πάτρα. 

Τα 37 σχολεία και οι μαθητές τους που συμμετείχαν σε αυτό το παζάρι, βάζοντας στους πάγκους τους χριστουγεννιάτικα είδη και στολίδια, φτιαγμένα με τα χέρια τους, κατάφεραν και συγκέντρωσαν το ποσό των 15.000 ευρώ. 

Ο σκοπός, έτσι και αλλιώς ήταν ιερός. Τα χρήματα αυτά θα πάνε στις ανάγκες του συλλόγου της Φλόγας, στις ανάγκες δηλαδή των παιδιών που πάσχουν από καρκίνο και δίνουν την δική τους μάχη για να κρατηθούν στη ζωή. 

Ωστόσο, σίγουρα το ποσό αυτό που κατάφεραν να συγκεντρώσουν και η επιτυχία του εγχειρήματος δείχνει ότι η αγάπη και η διάθεση για προσφορά είναι πάντοτες υπαρκτές και παρούσες, κάτι που αφήνει περιθώρια αισιοδοξίας και ελπίδας για τα χρόνια που έρχονται.

Πόσο μάλλον όταν τα στοιχεία αυτά προέρχονται από παιδικές ψυχές και όμορφα χαμόγελα σαν και αυτά που σκόρπισαν και έδωσαν ένα άλλο ύφος στο ιστορικό κέντρο της Πάτρας, την Κυριακή. 

Σε μια γιορτινή ατμόσφαιρα, σε ένα γιορτινό κλίμα που δεν έμεινε μόνο στα προσχήματα, αλλά προχώρησε μέσα από την προσφορά, την διάθεση και το μεράκια των μαθητών αυτών, στην πράξη και στην ουσία των ημερών που έρχονται. Στην αγάπη και στην αλληλεγγύη.

Την εκδήλωση στήριξαν καθολικά ο αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας Χαράλαμπος Μπονάνος και η αντιδήμαρχος Υγείας του Δήμου Πατρέων Βίβιαν Σαμούρη. Αξίζει να να σημειώσουμε για ακόμα μια φορά τα σχολεία που συμμετείχαν σε αυτό το γιορτινό μπαζάρ της Φλόγας. 

Νηπιαγωγεία: 7o, 15o, 59o Πατρών, Τέμενης Αιγίου, Πειραματικό Πανεπιστημίου Πατρών, Βρεφονηπιακός Σταθμός- Ιδ. Νηπιαγωγείο «Το Ρόδι», Παιδικός

Σταθμός -Ιδ. Νηπιαγωγείο «Ηλιοχώρα», Ιδ. Νηπιαγωγείο «Το Μικρό Γυρί», Κέντρο Προσχολικής Αγωγής -Νηπιαγωγείο « Το Παραμύθι», ΚΔΑΠ «Σβούρα» Κάτω Αχαΐας.

Δημοτικά: 1ο Οβρυάς, 2o, 3o, 11o,12ο,18ο, 26o, 41o, 43o, 44ο, 45ο, 48o, 50ο, 55o, 56ο 59o, 60ο Πατρών, Αγίου Βασιλείου, Κάτω Καστριτσίου, Σανταμερίου, Τέμενης Αιγίου, 2/θέσιο Πειραματικό Πανεπιστημίου Πατρών, 8/θέσιο Πειραματικό Πανεπιστημίου Πατρών.

Γυμνάσια: 9ο, 13ο Πατρών

Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων: Του 10ου Δημοτικού Σχολείου Πατρών

Αθλητικός Σύλλογος: ΑμεΑ «Ηφαιστος»

Εκπολιτιστικός Σύλλογος: «Ρυθμός -Κίνηση».