Ένα ξεχωριστό ρεσιτάλ βιολιού 

από την Τάνια Σικελιανού

Σάββατο 21 Δεκεμβρίου 2019, 8μ.μ.


Το Σάββατο 21 Δεκεμβρίου 2019, στις 8μ.μ. η Φιλαρμονική Εταιρία Ωδείο Πατρών διοργανώνει Ρεσιτάλ Βιολιού με την Τάνια Σικελιανού. Στο ιδιαίτερο αυτό Ρεσιτάλ η Σικελιανού εκτός από το σολιστικό μέρος, θα συμπράξει με τον κιθαρίστα Ανδρόνικο Καραμπέρη και τη σοπράνο Μαριάννα Μεσσαλά. Θα ερμηνευτούν έργα των H. Biber, M. Miletic, A. Piazzolla, A. Schnittke και Π. Θεοδοσίου, Λ. Κανάρη και Β. Φιλιππαίου σε Α΄εκτέλεση.

Η Τάνια Σικελιανού γεννήθηκε στην Ελλάδα. Ξεκίνησε τις σπουδές της εκεί, και ολοκλήρωσε με διπλωματικές εξετάσεις στην Αθήνα αλλά και ως υπότροφος οργανισμών στη Νέα Υόρκη, την Γενεύη, το Βέλγιο κ. α. Συνέχισε σε μεταπτυχιακό επίπεδο στο Παρίσι και το Άμστερνταμ στην ερμηνεία και τη σύνθεση. Η Τάνια έχει πραγματοποιήσει συναυλίες και ρεσιτάλ σε φεστιβάλ της Ελλάδας και της Κύπρου, καθώς και στο εξωτερικό: στις Η.Π.Α, Ολλανδία, Γερμανία, Βέλγιο, ενώ έχει ηχογραφήσει για τον κινηματογράφο. Με ιδιαίτερη φροντίδα έχει παρουσιάσει δεκάδες παγκόσμιες και πανελλήνιες πρώτες εκτελέσεις ενώ έργα της έχουν παρουσιαστεί σε Ελλάδα, Ολλανδία, Βέλγιο, Γερμανία, Εκουαδόρ τις Η.Π.Α. κ.α. Έχει βραβευτεί διεθνώς ως ερμηνεύτρια αλλά και ως συνθέτις. Είναι μέλος της Ένωσης Ελλήνων Μουσουργών. Διδάσκει συχνά ως επισκέπτρια σε διεθνή σεμινάρια.

Η συναυλία αυτή είναι η τέταρτη του κύκλου για τον εορταστικό Δεκέμβριο ο οποίος θα ολοκληρωθεί την Δευτέρα (7μ.μ.) με την Χριστουγεννιάτικη Συναυλία των μικρών μαθητών του Ωδείου της “Φιλαρμονικής”.