Στέκι παραβατικότητας παραμένει τις πρωινές και τις μεσημεριανές ώρες ο χώρος μπροστά από το Δημοτικό Θέατρο Απόλλων της Πάτρας. Πρόκειται για το σημείο που βρίσκεται μπροστά από τις σκάλες του θεάτρου, στην είσοδο του νεοκλασικού κτιρίου που αποτελεί και ένα από τα σημαντικότερα μνημεία της Πάτρας.

Παρά το σχέδιο που έχει εφαρμόσει η ΕΛ.ΑΣ. για την καθαρή πόλη και τις εξορμήσεις που έχει κάνει σε άλλα σημεία της Πάτρας, το μέρος αυτό παραμένει έτσι στέκι το ατόμων που βρίσκονται υπό την επήρεια εξαρτήσεων και που ψάχνουν να βρουν την δόση τους.

Πατρινοί που περνούν μπροστά από την πλατεία Γεωργίου και το θέατρο Απόλλων έχουν παρατηρήσει ότι στο σημείο αυτό γίνεται από μεμονωμένες ομάδες ατόμων, ακόμα και διακίνηση ναρκωτικών.

Εξάλλου, σύμφωνα με τις ίδιες μαρτυρίες, η είσοδος μπροστά από το Δημοτικό Θέατρο Απόλλων, είναι και από τα αγαπημένα σημεία των ανήλικων κοριτσιών ρομά που κάνουν πιάτσα στην πλατεία Γεωργίου για να ψαρώσουν ηλικιωμένους, προσφέροντας τους με το αζημίωτο τις ερωτικές τους υπηρεσίες. 

Όλα αυτά μπροστά από το πιο σημαντικό μνημείο της Πάτρας που αποτελεί δείγμα της πολιτιστικής μας ταυτότητας και του πολιτισμού μας. Σημειώνουμε ότι οι πόρτες της εισόδου του θεάτρου έχουν βανδαλιστεί εδώ και μήνες από αγνώστους, κάτι που όμως είναι αποτέλεσμα της άναρχης κατάστασης που παρατηρείται σε αυτό το κομβικό σημείο της Πάτρας, όλες τις ώρες του 24ώρου.

Ένα κτίριο λοιπόν που κάποτε συμβόλιζε την ακμή αυτής της Πάτρας, την οικονομική και πολιτιστική της ανάπτυξη, έρχεται για να μας θυμίσει μέσα από τις καταστάσεις που συμβαίνουν καθημερνά γύρω του, την σύγχρονη παρακμή της, όχι μόνο της πόλης, αλλά και της ίδιας της κοινωνίας της. Το τέλμα της με λίγα λόγια...

(Η φωτογραφία είναι αρχείου).