Ανοικτά από το πρωί της Κυριακής ήταν τα εμπορικά καταστήματα της Πάτρας, με τους εμπόρους να ξεκινούν το εορταστικό ωράριο και με την αγορά να παίρνει και επίσημα πλέον ένα γιορτινό και χριστουγεννιάτικο χρώμα. 

Η ανταπόκριση των εμπόρων στο ξεκίνημα του εορταστικού ωραρίου που έθεσε ο Εμπορικός Σύλλογος ήταν σχεδόν καθολική αφού όλα τα μαγαζιά του ιστορικού κέντρου της Πάτρας άνοιξαν τα ρολά τους και υποδέχτηκαν την επίσημη έναρξη της χριστουγεννιάτικης περιόδου.

Είναι χαρακτηριστικό ότι άνοιξαν τα καταστήματα όχι μόνο αυτά που υπάρχουν στο ιστορικό κέντρο και σε κατεξοχήν εμπορικούς δρόμους της Πάτρας, όπως στον πεζόδρομο της Ρήγα Φεραίου, στην Μαιζώνος ή στην Κορίνθου, αλλά και μαγαζιά που βρίσκονται σε άλλα σημεία του κέντρου, στην Ερμού, στην Κανακάρη, στην Κολοκοτρώνη, στην Γούναρη, ακόμα και στην Τριών Ναυάρχων. 

Ο καλός καιρός και η ηλιόλουστη μέρα που έκανε από το πρωί βοήθησε τον κόσμο στο κατέβει μία βόλτα στο κέντρο της Πάτρας και να πάρει μία γεύση από το χριστουγεννιάτικο κλίμα της αγοράς, ενώ εκτός αυτού γέμισαν και όλες οι καφετέριες, στην Ρήγα Φεραίου, στην πλατεία Γεωργίου, στην πλατεία Όλγας και σε άλλα σημεία της πόλης. 

Αρκετοί μάλιστα μετά την βόλτα τους και τον καφέ τους πήγαν για φαγητό σε κάποια από τα εστιατόρια του κέντρου ή της Τριών Ναυάρχων. Σε ότι όμως έχει να κάνει με τις αγορές και τα ψώνια ο κόσμος ήταν διστακτικός και περιορίστηκε κυρίως σε ερευνητικές ματιές, παρά σε αγορές.

Ωστόσο, υπήρξε και κόσμος που αξιοποιώντας τις προσφορές και τις καλές τιμές που υπάρχουν στις βιτρίνες προχώρησε σε κάποια ψώνια, κυρίως σε είδη ρουχισμού. Πάντως, η κίνηση στο κέντρο της Πάτρας ήταν από το πρωί αρκετά ζωηρή και η καλή σχεδόν καλοκαιρινή μέρα βοήθησε να μπει με θετικούς οιωνούς το εορταστικό ωράριο. Έτσι και αλλιώς το ταμείο θα γίνει στο τέλος.