ΕΚΘΕΣΗ ΓΡΗΓΟΡΗ ΠΑΠΑΘΕΟΔΩΡΟΥ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΠΑΤΡΩΝ

Η Δημοτική Πινακοθήκη Πατρών, στο πλαίσιο της συνεχούς παρουσίας της στα εικαστικά δρώμενα της πόλης και της ευρύτερης περιοχής, διοργανώνει την προσεχή εβδομάδα έκθεση, με έργα του ζωγράφου Γρηγόρη Παπαθεοδώρου.

Η έκθεση, τα εγκαίνια της οποίας θα πραγματοποιηθούν στις 8.00 το βράδυ της Παρασκευής 20 Δεκεμβρίου - θα διαρκέσει έως το Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2020 - είναι μία ακόμα παραγωγή της Δημοτικής Πινακοθήκης Πατρών και έρχεται να κλείσει μία από τις σημαντικότερες σε περιεχόμενο χρονιές .

Δημοτική Πινακοθήκη: Μαιζώνος 110. (ισόγεια αίθουσα Βιβλιοθήκης)

Ώρες λειτουργίας: Τρίτη έως Σάββατο: 10.00π.μ -3.00μ.μ
Τρίτη και Παρασκευή: 6.00μ.μ-9.00μ.μ

Κυριακή & Δευτέρα: κλειστά


Ο Σύλλογος Καλών Τεχνών Πάτρας Κωστής Παλαμάς σε ανακοίνωση του αναφέρει:

"Παρακαλείται ο Καλλιτεχνικός κόσμος και όχι μόνον της Πάτρας και ιδιαίτερα τα μέλη του Συλλόγου, να ανταποκριθούν  στο καλεσμά μας και να παρευρεθούν  στην Δημοτική Πινακοθήκη όπου σε μια συγκινητική και καλλιτεχνική ατμόσφαιρα θα τιμήσουμε με αναδρομική έκθεση, την επέτειο των 90 χρόνων Καλλιτεχνικής  προσφοράς του μεγάλου ζωγράφου και δασκάλου μας, ιδρυτικό και επίτιμο Πρόεδρο του Συλλόγου μας Παπαθεοδώρου Γρηγόρη.
Προσωπικότητες όπως ο επίτιμος Πρόεδρος μας, ως Καλλιτέχνης και ως άνθρωπος σηματοδοτούν μονοπάτια ηθικών αξιών και μοναδικών καλλιτεχνικών διαδρομών που αφήνουν ανεξίτηλα τα ίχνη τους στις παρούσες και μελλοντικές γενεές.
Μια συμπαντική ύπαρξη που το ήθος και η στάση ζωής του γίνεται κήρυκας και πρότυπο αρχών που καταξιώνουν τον άνθρωπο και τον οδηγούν στην αυτό-ολοκληρωσή του.
Με πλήρη συνειδητή αντίληψη αναγνώριζε και εκτιμούσε κάθε τι όμορφο και ωραίο και η προσωπική του λατρεία για τον Παλαμά καθοδηγούσε τις δράσεις μας για την επίτευξη των στόχων μας.
Οι προσωπικές επαφές του Προέδρου του Συλλόγου μας με τον κο.Δήμαρχο και με τον Πρόεδρο του Πολιτιστικού Οργανισμού με τις αντίστοιχες επιστολές μας, συνέβαλε στην  δρομολόγηση της τιμητικής βράβευσης  με την οργάνωση αναδρομικής έκθεσης του μεγάλου μας καλλιτέχνη, μια υπόσχεση  την οποία ο Δημαρχός μας υλοποιεί με τα εγκαίνια της έκθεσης την Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου στην Δημοτική Πινακοθήκη.
Ένα εύγε στον Δήμο μας και μια καλή συνέχεια και για τους υπόλοιπους καταξιωμένους καλλιτέχνες μας.

Όλοι εμείς οι καλλιτέχνες που συνοδοιπορήσαμε και μάθαμε από τις αξίες και το έργο του, ας μας επιτρέψει η ταπεινοτητά του να προβάλουμε  ένα μέρος της μεγάλης του προσωπικότητας όπου και τώρα, μας δίνει δύναμη, έμπνευση και ευχές για να υλοποιήσουμε το σημαντικό έργο που έχουμε αναλάβει,  ιδιαίτερα αυτό της ανάδειξης του Ολυμπιακού ύμνου ως Παγκόσμια Πολιτιστική Κληρονομιά."