Η σταρ της ποπ σε ομιλία της, αφού παρέλαβε το βραβείο του Billboard, Γυναίκα της Δεκαετίας, επιτέθηκε στον μεγιστάνα μάνατζερ καλλιτεχνών, Scooter Braun με τον οποίο είναι σε διαμάχη και επέκρινε όσους στη μουσική βιομηχανία αποτελούν τον «ορισμό του τοξικού προνομιούχου αρσενικού».

Η Taylor Swift εξήγησε με πάθος τα συνεχή και άδικα δεινά που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες, όταν προσπαθούν να εισέλθουν στη μουσική βιομηχανία και τόνισε επήλθε μια αλλαγή που «την έχει επηρεάσει προσωπικά».

«Αυτός είναι ο ανεξέλεγκτος κόσμος των κεφαλαίων ιδιωτών που εισέρχονται και αγοράζουν τη μουσική μας σαν να είναι ακίνητη περιουσία, ή κάποιο app, ή σειρά υποδημάτων» δήλωσε η τραγουδίστρια.

Τον Ιούνιο, η Taylor Swift κατηγόρησε τον Scooter για την απόκτηση του μουσικού της καταλόγου από την πρώην δισκογραφική της εταιρεία, Big Machine. Η διαμάχη τους συνεχίστηκε, όταν η Swift κατηγόρησε τον Braun ότι την εμπόδισε να ερμηνεύσει παλιά τραγούδια της.

«Αυτό ακριβώς συνέβη σε μένα χωρίς την έγκρισή μου, τη διαβούλευση ή τη συγκατάθεσή μου», ανέφερε η τραγουδίστρια στην ομιλία της. «Μετά μου στέρησαν τη δυνατότητα να αγοράσω τη μουσική μου» τόνισε.

«Δεν μου δόθηκε η ευκαιρία να αγοράσω τη μουσική μου, ολόκληρος ο κατάλογός μου πωλήθηκε στην Ithaca Holdings του Scooter Braun με συμφωνία που μου είπαν ότι χρηματοδοτήθηκε από την οικογένεια Σόρος, την 23 Capital και τον όμιλο Carlyle. Ωστόσο, μέχρι σήμερα, κανένας από αυτούς τους επενδυτές δεν έχει έρθει σε επαφή με μένα ή την ομάδα μου άμεσα για θέμα που αφορά την επένδυσή τους. Για να με ρωτήσει πώς μπορεί να αισθάνομαι για τον νέο ιδιοκτήτη της τέχνης μου, της μουσικής που έγραψα, των βίντεο που έχω δημιουργήσει, των φωτογραφιών μου, του σχεδιασμού των άλμπουμ μου» υπογράμμισε.

«Και φυσικά, ο Scooter Braun δεν τηλεφώνησε ποτέ σε μένα ή την ομάδα μου για να συζητήσουμε πριν από την πώληση ή ακόμα και όταν ανακοινώθηκε. Είμαι αρκετά σίγουρη ότι ήξερε ακριβώς πώς θα αισθανόμουν» τόνισε η τραγουδίστρια σημειώνοντας ότι αυτό που ήταν υπέροχο ήταν η ανακάλυψη ότι οι γυναίκες στη μουσική βιομηχανία τη στήριξαν και έδειξαν ανοιχτά ότι είναι στο πλευρό της στις πιο δύσκολες στιγμές.

«Δεν θα το ξεχάσω ποτέ. Ποτέ» είπε.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ