Αν έχετε περάσει αυτές τις μέρες από το κέντρο της Πάτρας, στα "σύνορα" άνω και κάτω πόλης, εκεί μεταξύ της Γεωργίου Ρούφου και της Γερμανού, δεν μπορεί, σίγουρα θα το έχετε προσέξει, αφού φωτίζει όλη την περιοχή. 

Μιλάμε φυσικά για το κτίριο που και φέτος φωτίστηκε από άκρη σε άκρη και ντύθηκε στην κυριολεξία με λαμπιόνια και στολίδια γιορτινά, συνεχίζοντας την παράδοση που έχει δημιουργήσει, να αποτελεί δηλαδή κάθε Χριστούγεννα, ένα σημείο αναφοράς, όχι μόνο για την περιοχή, αλλά και για όλη την πόλη. 

Γιατί το κτίριο στον οδό Βότσαρη 67 είναι το πιο χριστουγεννιάτικο στολισμένο ακίνητο που έχουμε δει στην Πάτρα. Στο κτίριο αυτό διαμένουν δύο οικογένειες. Η οικογένεια του Χρήστου Μπονέλη και του κουνιάδου του.

Πρόκειται, δηλαδή, για δύο σπίτια που όταν έρχονται γιορτές φροντίζουν και ντύνουν την εξωτερική, αλλά και την εσωτερική όψη του σπιτιού τους με χιλιάδες λαμπιόνια, έχοντας το μεράκι και τη διάθεση να κάνουν αυτή τη δουλειά, μια δουλειά που αν κάτσει κάποιος και το καλοσκεφτεί δεν είναι καθόλου, μα καθόλου εύκολη. 

Πέρα από τα φωτεινά λαμπάκια και τα στολίδια με τα οποία έχουν περιλούσει το κτίριο, ο στολισμός περιλαμβάνει μια υπέροχη και εξίσου όμορφη φάτνη που κάνει τους περαστικούς να κοντοσταθούν και να ζυγώσουν το ακίνητο για να δουν από κοντά και να θαυμάσουν αυτή τη δουλειά. Όμως ο στολισμός αυτός δεν είναι τωρινός. 

Αντίθετα κρατάει χρόνια και έχει δημιουργήσει μία παράδοση. Όπως μας λέει ο Χρήστος Μπονέλης μιλώντας στο patrasevents.gr όλα ξεκίνησαν πριν από 21 χρόνια, όταν τότε μαζί με τον κουνιάδο του αποφάσισαν να στολίσουν με ένα διαφορετικό τρόπο το ακίνητο στο οποίο βρίσκονταν τα σπίτια τους. Τότε φυσικά ο στολισμός δεν ήταν τόσο πλούσιος, όπως αυτός που βλέπουμε σήμερα. 


"Ξεκινήσαμε σιγά - σιγά και φτάσαμε σε αυτό το σημείο, να φτιάξουμε, δηλαδή, έναν ολοκληρωμένο και πλούσιο διάκοσμο που να φωτίζει όλη την περιοχή" τονίζει μιλώντας στο patrasevents.gr. Πλέον, ο στολισμός που βλέπουμε έχει πάνω του γύρω στα 15.000 λαμπιόνια. 

"Είναι κάτι που μας ευχαριστεί, για αυτό το κάνουμε" τονίζει ο κ. Μπονέλης. "Μας ικανοποιεί ιδιαίτερα όταν βλέπουμε τον κόσμο να σταματάει και να χαζεύει τον στολισμό αυτόν, δίνοντάς μας συγχαρητήρια. Το κάνουμε πάνω από όλα, όμως, για μας τους ίδιους και τις οικογένειές μας. Έτσι για να αισθανθούμε και να καταλάβουμε τη μαγεία των γιορτών και το ιδιαίτερο που έχουν αυτές οι μέρες που έρχονται". 

Αν θέλετε να νιώσετε και εσείς αυτή τη μαγεία, τότε δεν έχετε παρά να περάσετε μία βόλτα από την οδό Βότσαρη. Σίγουρα θα καταλάβετε ότι οι μέρες που έρχονται έχουν κάτι το ξεχωριστό, κάτι που έχουμε όλοι μας - άλλος λίγο, άλλος περισσότερο - ανάγκη.