Είναι από τους πιο ταλαντούχους κωμικούς ηθοποιούς και ένας άνθρωπος που ξεχωρίζεις από την πρώτη στιγμή.

Ο Σπύρος Πούλης, χαρακτηρίζεται για την αστείρευτη ενέργειά του, το πάθος γι’ αυτό που κάνει, την αισιοδοξία και την αυθεντική του παρουσία εντός και εκτός σκηνής.

Έχει ένα μοναδικό τρόπο να κάνει τον κόσμο να χαμογελάει, γι' αυτό και εκείνος τον θαυμάζει. Παραμένει προσιτός ως άνθρωπος, κάτι που σπανίζει στον καλλιτεχνικό χώρο.

Αυτήν την περίοδο υποδύεται τον σκανδαλιάρη απατημένο σύζυγο στην ξεκαρδιστική κωμωδία "Τρεις φόνοι... καμιά κηδεία". Έχοντας επισκεφθεί αρκετά μέρη της Ελλάδας, παρουσιάζοντας αυτό το έργο, έρχεται σε λίγες ημέρες μαζί με τον Κώστα Αποστολάκη και την Κατερίνα Μπιλάλη στην Πάτρα, για να χαρίσουν στο κοινό, μοναδικές στιγμές.

Πριν ανέβει στη σκηνή του Πάνθεον, ο αγαπημένος ηθοποιός, μιλάει για όλα στο patrasevents.gr. Τι τον γοητεύει ακόμα στο επάγγελμα, έχει φιλίες από το χώρο και ποια είναι η γνώμη του για το κοινό της Πάτρας;

Όλα αυτά και άλλα πολλά, αποκαλύπτει παρακάτω...


"Είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα κωμωδία, με πολλές ανατροπές"

P.E.: ”Τρεις φόνοι… καμία κηδεία”. Τι σας έκανε να πείτε το ναι σε αυτή τη δουλειά και πως είναι η συνεργασία σας με τον Κώστα Αποστολάκη και την Κατερίνα Μπιλάλη;

Σ.Π.: "Είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα κωμωδία, με πολλές ανατροπές. Το συγγραφικό δίδυμο (Ron Clark & Sam Bobrick), ήταν εγγύηση γιατί έχει γράψει και ένα άλλο έργο με πολύ μεγάλη επιτυχία, τον Άμλετ τον Β', καθώς και ένα άλλο έργο, που είχα παίξει εγώ παλιά. Είναι μια έξυπνη κωμωδία, μία φάρσα και έχει ένα θέμα, πολύ ενδιαφέρον. Πρόκειται για ένα ερωτικό τρίγωνο, ανάμεσα στη σύζυγο, στο σύζυγο και στον εραστή και οι ανατροπές που διαδέχεται η μία εικόνα με την άλλη, ήταν πολύ δελεαστικές.

Στην πρώτη εικόνα, είναι η σύζυγος με τον εραστή, προσπαθούν να εξοντώσουν το σύζυγο, στη δεύτερη είναι ο σύζυγος με τη σύζυγο, προσπαθούν να σκοτώσουν τον εραστή, γιατί τα έφτιαξε με κάποια άλλη και κατέστρεψε τη ζωή της γυναίκας και στην τρίτη εικόνα, είναι ο σύζυγος με τον εραστή, όπου καταστρώνουν ένα δολοφονικό σχέδιο, εναντίον της συζύγου, που τους παράτησε και έχουν μείνει δύο ναυάγια της ζωής. Η συνεργασία με τον Κώστα, με τον οποίο έχω ξαναδουλέψει και με την Κατερίνα, ήταν ένας καλός οιωνός για να γίνει μια ωραία δουλειά".


"Είναι ένα παιχνίδι, για μένα το θέατρο"

P.E.: Γυρίσατε με αυτήν την παράσταση ολόκληρη την Ελλάδα. Ποια ήταν η ανταπόκριση του κόσμου;

Σ.Π.: "Αυτή η δουλειά ξεκίνησε το περασμένο καλοκαίρι και γυρίσαμε 50-60 πόλεις. Η ανταπόκριση του κόσμου ήταν πολύ καλή και το κοινό ένθερμο, αρκετά για να μας κάνει να συνεχίσουμε και το χειμώνα στην Αθήνα (κάθε Δευτέρα και Τρίτη στο θέατρο Χυτήριο). Η παράσταση άρεσε πολύ, ερχόταν ο κόσμος και έτσι αποφασίσαμε να παίξουμε και κάποιες παραστάσεις ακόμα, σε πόλεις που δεν επισκεφθήκαμε το καλοκαίρι, όπως η Πάτρα".

P.E.: Είναι λύτρωση και ικανοποίηση για έναν ηθοποιό να βλέπει το κοινό να γελάει με την καρδιά του;

Σ.Π.: "Για τον ηθοποιό σίγουρα και όχι μόνο να γελάει, αλλά γενικά όταν ανταποκρίνεται σε κάθε είδος θεάτρου που παίζει, σε κάθε είδους παράσταση, όποιο κι αν είναι το ρεπερτόριο. Από την άλλη, λύτρωση είναι και για τον απλό άνθρωπο, όταν κάνει κάποιους άλλους να γελάνε και στην κανονική μας ζωή και όχι στην ψεύτικη του θεάτρου".

P.E.: Έχοντας χρόνια πορείας σε αυτό το χώρο, τι είναι αυτό που σας γοητεύει ακόμα στο επάγγελμα;

Σ.Π.: "Νομίζω το διαφορετικό που συμβαίνει κάθε φορά, οι καινούριες συνεργασίες, οι καινούριοι ρόλοι, που κάνεις κάτι άλλο, γίνεσαι κάποιος άλλος. Το κοινό, επίσης, που κάθε φορά είναι διαφορετικό. Όλα αυτά σε αναζωογονούν και σε κάνουν να προχωράς. Είναι ένα παιχνίδι, για μένα το θέατρο".


"Περνώντας τα χρόνια, θα ήθελα πιο πολύ να κάνω καλές συνεργασίες"

P.E.: Είστε ευχαριστημένος με όσα έχετε καταφέρει όλα αυτά τα χρόνια στη δουλειά σας;

Σ.Π.: "Ναι. Βέβαια θέλω να κάνω κι άλλα πράγματα, αλλά είμαι χαρούμενος γιατί αναγνωρίζεται αυτό που κάνω από τον κόσμο και χαίρομαι όταν μου λένε "Σε είδα εκεί Σπύρο, ήσουν πολύ καλός, ή σε θυμάμαι εκεί στην τηλεόραση ή σε εκείνο το έργο ήρθα στο θέατρο και σε είδα". Όλα αυτά είναι συν και σε κάνουν να νιώθεις καλά".

P.E.: Ποια είναι αυτά τα πράγματα που θέλετε να κάνετε;

Σ.Π.: "Δεν μπορώ να πω κάποια έργα συγκεκριμένα, γιατί από την αρχή όταν ξεκινάει ένας ηθοποιός από τη δραματική σχολή, βλέπει ρόλους, έργα, συγγραφείς. Εγώ πια, περνώντας τα χρόνια, θα ήθελα πιο πολύ να κάνω καλές συνεργασίες, με ανθρώπους ταλαντούχους. Για παράδειγμα να δουλέψω με κάποιους σκηνοθέτες που θα ήθελα, ακόμα κι αν έχω ξαναδουλέψει μαζί τους, με κάποιος συναδέλφους που μου αρέσουν και θα ήθελα να είμαι μαζί τους πάνω στη σκηνή. Σίγουρα, θέλω να παίξω κάτι σε Αριστοφάνη, Σαίξπηρ και Μολιέρο".

P.E.: Φιλίες έχετε δημιουργήσει μέσα από το χώρο;

Σ.Π.: "Οι περισσότεροι φίλοι μου, είναι από το χώρο. Αν ζεις σε αυτό το χώρο τόσα χρόνια, εγώ μπήκα από 18 χρονών στη σχολή, είσαι όλη μέρα με κάποιους ανθρώπους, συναδέλφους, σκηνοθέτες. Όταν είσαι 8-10 ώρες στο γύρισμα, άλλες 5 ώρες στο θέατρο, δεν νομίζω ότι μπορείς να βρεις άλλους φίλους. Άσε που οι άλλοι δεν θα σε έκαναν και παρέα (γέλια)". Βέβαια, έχω και φιλίες που έχω κρατήσει από παιδικά μου χρόνια, με ανθρώπους που ήμασταν μαζί στο σχολείο".


"Όποιος θέλει δοκιμάζει"

P.E.: Ποια είναι η γνώμη σας για τους ανθρώπους που δεν έχουν πάει σε κάποια δραματική σχολή, όμως τους βλέπουμε στην τηλεόραση, ακόμα και στο θέατρο;

Σ.Π.: "Αφού τους παίρνουν, ας τους πάρουν. Το θέμα είναι ποιος αντέχει. Πάντα γινόταν αυτό και από πιο παλιά. Ακόμα και τη δεκαετία του '50 και του '60, έπαιρναν κάποια όμορφη κοπέλα, που έβγαινε στα καλλιστεία ή κάποιον ωραίο άνδρα. Κάποιοι μπορούσαν να τα πουν, έτσι τους χρησιμοποιούσαν για κάποιους συγκεκριμένους ρόλους και για κάποιο χρονικό διάστημα. Από και και πέρα, όποιος θέλει δοκιμάζει".

P.E.: Είχατε φέτος τηλεοπτικές προτάσεις;

Σ.Π.: "Είχα μια πρόταση, αλλά δεν μου άρεσε και δεν τη δέχτηκα. Ίσως κάνω κάτι από Γενάρη".

P.E.: Ποια είναι τα μελλοντικά σας σχέδια;

Σ.Π.: "Συνεχίζουμε κάθε Δευτέρα και Τρίτη στο Χυτήριο με την παράσταση "Τρεις φόνοι... καμιά κηδεία" και παίζω παράλληλα και σε μια άλλη κωμωδία κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή. Αυτά όσον αφορά τα θεατρικά και βλέπουμε".


"Δουλεύουν πάντα οι παραστάσεις μας στην Πάτρα"

P.E.: Κλείνοντας, τι γνώμη έχετε για το κοινό της Πάτρας;

Σ.Π.: "Η Πάτρα έχει ένα δυνατό και μεγάλο κοινό. Δουλεύουν πάντα οι παραστάσεις μας εκεί. Τις περισσότερες φορές που έχω έρθει, γίνεται χαμός, έρχεται πολύς κόσμος στο θέατρο. Το κοινό είναι εκπαιδευμένο, έχει το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ., είναι και κοντά στην Αθήνα και ορισμένοι έρχονται για να δουν κάποιες παραστάσεις. Είναι η τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Ελλάδας, έχει πολύ κόσμο που βλέπει θέατρο. Χαίρομαι όταν έρχομαι στην Πάτρα και μου αρέσει και σαν πόλη".