Η Μισέλ Ομπάμα υπερασπίστηκε δημόσια την Γκρέτα Τούνμπεργκ, μετά τη νέα επίθεση που δέχθηκε η 16χρονη ακτιβίστρια από τον Ντόναλντ Τραμπ.

«Μην αφήσεις κανέναν σβήσει τη λάμψη σου», έγραψε στο Twitter η πρώην Πρώτη Κυρία, απευθυνόμενη στην Τούνμπεργκ. «Οπως τα κορίτσια που γνώρισα στο Βιετνάμ και σε όλο τον κόσμο, έχεις τόσα πολλά να μας προσφέρει. Αγνόησε τους αμφισβητίες και να ξέρεις ότι εκατομμύρια άνθρωποι σε υποστηρίζουν», ανέφερε ακόμη η Ομπάμα στην ανάρτησή της προς την έφηβη Σουηδέζα.

Πολλοί επισήμαναν ότι παρότι η Μισέλ Ομπάμα τάχθηκε στο πλευρό της Τούνμπεργκ, η νυν Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ έμεινε σιωπηλή. Πρόσφατα, η Μελάνια Τραμπ ξέσπασε όταν κάποια μάρτυρας στις ακροάσεις για την παραπομπή του συζύγου της αναφέρθηκε στον γιο τους, τον 13ο Μπάρον.

«Ένα ανήλικο παιδί αξίζει τη ιδιωτικότητα και πρέπει να μείνει εκτός πολιτικής», είχε γράψει τότε η Μελάνια Τραμπ συμπληρώνοντας ότι αυτή η μάρτυρας θα έπρεπε να ντρέπεται που χρησιμοποίησε ένα παιδί. Προφανώς, δεν πιστεύει ότι και η επίσης ανήλικη Γκρέτα Τούνμπεργκ δικαιούται να μην την εμπλέκουν σε πολιτικές αντιπαραθέσεις.