Το ακίνητο και το κτήριο του Μουσείου βρίσκεται στην βόρεια είσοδο της πόλης επί της Ν.Ε.Ο Πατρών-Αθηνών και «επιβάλλεται» με τον όγκο του και τα μοντέρνα αρχιτεκτονικά μορφολογικά χαρακτηριστικά του στην περιοχή.

Διαθέτει επιβλητική είσοδο και άνετους χώρους υποδοχής και εξυπηρέτησης του κοινού, μικρό αμφιθέατρο για εκδηλώσεις.  Στην πρόσοψή του κυριαρχεί σφαιρικός θόλος επενδεδυμένος με φύλλο τιτανίου εδραζόμενος σε τεχνητή λίμνη, και συνδέοντας το Μουσείο με το υγρό στοιχείο, υπονοώντας με αυτόν τον τρόπο τη σχέση της πόλης με την θάλασσα.

Χωρίζεται σε τρεις αίθουσες με τις αντίστοιχες ενότητες να ρίχνουν φως στα ταφικά έθιμα, τον ιδιωτικό και το δημόσιο βίο των ανθρώπων της αρχαιότητας. 

Το μουσείο φιλοξενεί τους αρχαιολογικούς θησαυρούς της Πάτρας, της ευρύτερης περιοχής και της δυτικής Αχαΐας γενικότερα, καλύπτοντας όλο το φάσμα της αρχαιότητας από το 3000 π.χ. έως τον 4ο αι. μ.Χ. Ρωμαϊκά ψηφιδωτά, σημαντικά γλυπτά - όπως το λίθινο άγαλμα της Αθηνάς - μυκηναϊκά αγγεία και όπλα, κτερίσματα και πολλά άλλα εκθέματα σας δίνουν μια παραστατική εικόνα του δημόσιου, ιδιωτικού και θρησκευτικού βίου της αρχαίας Αχαΐας.

To video από τον George Sinogeorgos μας δείχνει την έκθεση των ευρημάτων που αποτελεί ένα βιωματικό ταξίδι στο παρελθόν της πόλης των Πατρών και της ευρύτερης περιοχής.


Patras Archaeological Museum Patra Sights Αρχαιολογικό Μουσείο Πατρών | MarketNetgr