Θρήνος για το κοριτσάκι μόλις 2,5 ετών που είχε μεταφερθεί εκτάκτως στην Εντατική Παίδων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Πάτρας με συμπτώματα σηψαιμικού σοκ από την Κέρκυρα.

Το 2,5 ετών κοριτσάκι είχε μεταφερθεί εσπευσμένα στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Παίδων του ΠΓΝΠ, στις 3 Δεκεμβρίου. Μάλιστα είχε στηθεί ολόκληρη επιχείρηση, καθώς λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών δεν ήταν δυνατή η μεταφορά του με αεροπλάνο και η διακομιδή έγινε με ασθενοφόρο.

Οι γιατροί του νοσοκομείου Ρίου, όλες αυτές τις ημέρες κατέβαλαν τεράστια προσπάθεια για να κρατήσουν το παιδί στη ζωή, αλλά δυστυχώς δεν τα κατάφεραν μετά και τις σοβαρές επιπλοκές που παρουσίασε.

Όταν η ιατρική ομάδα διαπίστωσε μετά τις απαραίτητες εξετάσεις πως το κοριτσάκι ήταν εγκεφαλικά νεκρό, οι γονείς αποφάσισαν να χαρίσουν ζωή με το θάνατο του παιδιού τους και να δωρήσουν τα όργανά του!

Να σημειωθεί ότι ενημερώθηκε ο Εθνικός Οργανισμός Μεταμοσχεύσεων και αναμένονται στο ΠΓΝΠ οι ομάδες από νοσοκομεία της Ελλάδας και του εξωτερικού για να γίνει η λήψη των ζωτικών οργάνων.