Ο προαστιακός θα σφυρίξει έως την Κ. Αχαΐα από τις αρχές του χρόνου. Ένα έργο που προεκλογικά πολύ διαφημίστηκε, μάλιστα έγιναν και δοκιμαστικά δρομολόγια, χωρίς να γίνει έναρξη των δρομολογίων.

Σύμφωνα με τον Αχαιό πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλο του ΟΣΕ, Κ. Σπηλιόπουλο, το θέμα λύνεται. Τα δρομολόγια σταδιακά θα αυξηθούν, αφού ξεκινήσουν στις αρχές του έτους, με φόντο το καλοκαίρι, αφού τότε η ζήτηση θα είναι ακόμη πιο μεγάλη.

Όλα είναι προγραμματισμένα. Οι συρμοί, οι μηχανοδηγοί, ο καθαρισμός των ραγών, οι σταθμοί κατά μήκος της διαδρομής.

Η τοποθέτηση των αυτόματων συστημάτων ισόπεδης διάβασης θα ολοκληρωθεί στις περιοχές που παραμένουν σε εκκρεμότητα, όπως η Παραλία.

Η γραμμή, συνολικού μήκους γραμμών 20,8 χλμ, ξεκινά από τον Άγιο Ανδρέα και τερματίζει στον σταθμό της Κ. Αχαϊας.

Οι προγραμματισμένες -έως ώρας- στάσεις θα είναι: Ανθείας, Άγιος Γεώργιος (Ιτιές), Παραλία Πατρών 25ης Μαρτίου, Τσαούση – Μιντιλόγλι, Βραχνέικα, Καμίνια, Τσουκαλέικα, Αλισσός και Κάτω Αχαΐα.

Στο μεταξύ, τη δρομολόγηση προαστιακού τρένου από την Πάτρα έως τον Πύργο είχε εξαγγείλει προσφάτως από την Ηλεία ο Κώστας Σπηλιόπουλος, κάνοντας γνωστό πως ήδη έχει μιλήσει με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, η οποία διατίθεται να βάλει δρομολόγια να λειτουργήσουν σε προαστιακή βάση.

Ο περιφερειάρχης δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης δεσμεύτηκε πως θα χορηγήσει ποσό ύψους 10 εκατομμυρίων ευρώ (το μισό του συνολικού ποσού που απαιτείται) για αυτό το σκοπό και ζήτησε μελέτες για να «τρέξει» το θέμα.