Μετά την ολοκλήρωση της κοινής συνέντευξης τύπου των επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων της Αντιπολίτευσης, ο επικεφαλής της παράταξης ΝΕΑ ΠΑΤΡΑ Νίκος Νικολόπουλος, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

"Οι συνάδελφοι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων κάλυψαν διεξοδικά την διαφωνία μας με την Δημοτική Αρχή, η οποία με διάφορα αστεία επιχειρήματα, αρνείται την μείωση των δημοτικών τελών κατά 10%.

Για αυτό θέλω να πω τα εξής στον κ. Δήμαρχο:

Την περασμένη τετραετία βρήκες και τα έκανες. Δεν είχες αντιπάλους και οργίαζε εκ του ασφαλούς η προπαγάνδα του Περισσού. Εκεί Δήμαρχε υπάρχουν σκοτεινά δωμάτια. Εμείς δεν έχουμε ανάγκη και λόγο να συσκεπτόμαστε σε τέτοιους χώρους. Το δικό μας ολοφώτεινο δωμάτιο είναι η αίθουσα της δημοκρατίας και των συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου. Σε αυτή την αίθουσα εσύ έρχεσαι και βγάζεις "φλύκταινες" γιατί δεν αντέχεις τον διάλογο. Δεν υπάρχουν στο λεξιλόγιο του Περισσού και της Δημοτικής Αρχής οι λέξεις συνεννόηση, σύμπλευση, συναίνεση και σύνθεση.

Και σφάλλεις Δήμαρχε όταν επικαλείσαι τον λαό της Πάτρας, όταν οχυρώνεσαι πίσω από το 40 ή και το 70% των συνδημοτών και ερμηνεύεις την όποια παραπλανητική συμπάθεια στο πρόσωπο σου σαν εντολή να εφαρμόζεις παραδοξότητες και να προσπαθείς πεισματικά να νομιμοποιήσεις πλειοψηφικά τις ιδεολογικές εμμονές του ΚΚΕ, που έχουν απορριφθεί συλλήβδην από την Πατραϊκή κοινωνία και τον Ελληνικό λαό. Ότι βρήκες και έκανες Δήμαρχε στο παρελθόν να το ξεχάσεις. Εμείς ζούμε όλα μας τα χρόνια σε αυτή την πόλη, συμμετέχουμε ανελλιπώς στα κοινά της και δεν είμαστε μιας εκλογικής χρήσης. Μετά τις εκλογές του Μαίου, όπως διαπιστώνεις, είμαστε εδώ. Όπως είμασταν πάντα.

Καλό, λοιπόν, είναι να συνειδητοποιήσεις ότι δεν θα ησυχάσουμε, αν δεν αντιληφθείς ότι όσο είσαι Δήμαρχος της Πάτρας πρέπει να παραδώσεις την κομματική σου ταυτότητα στον Περισσό. Είμαστε εδώ για να αποτρέψουμε τον κατήφορο που έχει πάρει η Πάτρα προς την υπανάπτυξη, την μιζέρια και τον αναχρονισμό. Θα σε ταράξουμε Δήμαρχε στις προσπάθειες να συνεννοείσαι, να συναινείς, να συναποφασίζεις και να συνθέτεις,αφήνοντας τα στείρα κομματικά ιδεολογήματά σου στο σπίτι σου ή το εξοχικό σου. Είμαστε αποφασισμένοι να μην χαθούν άλλα τέσσερα χρόνια για την πόλη. Κατάλαβε το: ή γίνεσαι Δήμαρχος όλων των Πατρινών ή άλλαξε πόλη. Φαντάζομαι ότι έχεις πατρικό στην Κοζάνη.

Τέλος απαιτούμε να μην αναγκάζεις τις υπηρεσίες να εκδίδουν ανακοινώσεις και να εγκαλούν δημοτικές παρατάξεις και εκλεγμένους δημοτικούς συμβούλους. Όπως δεν επιτρέψαμε να βασιλεύει η τρομοκρατία των κλακαδόρων στις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου , έτσι δεν θα επιτρέψουμε και την τρομοκρατία των εργαζομένων και των διευθυντών δημοτικών υπηρεσιών"