Το Σωματείο Ιπποκράτης, σε ανακοίνωσή του, αναφέρει τα εξής:

"Πριν από λίγες ημέρες γίναμε δέκτες μιας πρωτόγνωρης καταγγελίας που χρίζει σοβαρής διερεύνησης και μάλιστα σε επίπεδο ΕΔΕ γιατί έχει να κάνει με υπηρεσιακό ζήτημα.

Πριν από λίγο καιρό είχαμε μιλήσει για σοβαρό έλλειμμα δημοκρατίας στον χώρο μας. Μια καταγγελία που είναι υπαρκτή και που δυστυχώς επιβεβαιώνεται  σχεδόν καθημερινά, με ενέργειες και πράξεις, που την πατρότητα τους μπορούν να την διεκδικήσουν αρκετοί, εντός και εκτός Νοσοκομείου.

Αυτήν λοιπόν την φορά και μάλιστα πριν λίγες ημέρες, επιβεβαιωθήκαμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο, με ένα νέο και πρωτόγνωρο κρούσμα. 

Συγκεκριμένα, πριν λίγες ημέρες έγινε επίπληξη σε νοσηλεύτρια με πολυετή θητεία, άψογη και άριστη στη δουλειά της, γιατί έστελνε ευχές μέσω facebook σε μια κυρία που τυγχάνει να εργάζεται ως αποκλειστική.

Το γεγονός της επίπληξης καθόλου τυχαίο, γιατί μέσω αυτής της διαδικασίας σκοπός και στόχος είναι η απομάκρυνση της συγκεκριμένης συναδέλφου από το τμήμα όπου υπηρετεί, όπου σημειωτέον επιτελεί άψογα τα καθήκοντά της ως υπεύθυνη, χωρίς βεβαίως να έχει καμία μα καμία δικαιοδοσία επί των αποκλειστικών.

Γι' αυτήν την περίπτωση, που σαφώς είναι πολύ σοβαρή, επιβάλλεται άμεσα η διερεύνηση της, ακόμη και μέσω σχετικής ΕΔΕ, γιατί είναι αδιανόητο σε ημέρες δημοκρατίας να έχουμε αυτά τα απαράδεκτα και προκλητικά φαινόμενα, που σαφώς και τα καταγγέλλουμε, φαινόμενα που θα πρέπει άμεσα να πάρουν τέλος, να παρθούν άμεσα και δραστικά μέτρα.

Δοθείσης της ευκαιρίας να επισημάνουμε ότι στη συνέχεια  θα έχουμε πολλά να πούμε, τόσο για τα όσα συμβαίνοντα μέσω facebook στον χώρο μας, όσο και για τις υποβολιμαίες διώξεις ενάντια στους συνδικαλιστές, αλλά και τις παρεμβάσεις ενάντιά μας με μηνύσεις-αγωγές και πειθαρχικά για την άσκηση των Συνδικαλιστικών μας καθηκόντων, που σαφώς προστατεύεται από την σχετική νομοθεσία, που κάποιοι την καταπατούν".