Από τις αρχές του νέου έτους ξεκινούν εκ νέου οι εργασίες και οι παρεμβάσεις στις παιδικές χαρές της Πάτρας, σε ένα πρόγραμμα που υλοποιεί και προχωρά η δημοτική αρχή από την πρώτη θητεία της, έχοντας ήδη ολοκληρώσει τη ριζική ανακαίνιση 60 παιδικών χαρών μέχρι ώρας. 

Έτσι, παιδικές χαρές που μέχρι το 2014 ήταν σε κακή κατάσταση, χωρίς να έχουν σύγχρονα παιδικά όργανα και τις κατάλληλες πιστοποιήσεις, αναδιαμορφώθηκαν και έγιναν προσιτές και προσβάσιμες για τα παιδιά, αποκτώντας δικαίωμα στη χαρά και στο παιχνίδι.

Ως γνωστόν οι 60 αυτές παιδικές χαρές που αναδιαμορφώθηκαν βρίσκονται σε κεντρικά σημεία της Πάτρας, στην πλατεία Όλγας, στα Ψηλαλώνια, αλλά και σε συνοικίες της πόλης, ενώ υπήρχαν και άλλες που δημιουργήθηκαν, χωρίς να υπάρχει τίποτα πριν εκεί, όπως για παράδειγμα αυτή του Νότιου Πάρκου. Το έργο όμως για την ανάπλαση των παιδικών χαρών δεν έχει ολοκληρωθεί.

Η Πάτρα έχει στο σύνολό της 120 παιδικές χαρές και στόχος της δημοτικής αρχής είναι να ανακαινίσει και να αναδιαμορφώσει το σύνολό τους, όταν ολοκληρώσει και τη δεύτερη θητεία της. Μέσα στο τεχνικό πρόγραμμα του 2018 συμπεριλαμβάνονται οι μελέτες για 41 ακόμα παιδικές χαρές, οι εργασίες στις οποίες είναι να ξεκινήσουν από τις αρχές του νέου έτους. 

Παιδικές χαρές που μέχρι σήμερα δεν είχαν αναδιαμορφωθεί, σε κομβικά και κεντρικά σημεία της Πάτρας και των συνοικιών της, όπως είναι για παράδειγμα αυτές της Τριών Ναυάρχων ή της πλατείας Ανδρούτσου στο Βλατερό.

Οι εργασίες αυτές ήταν να ξεκινήσουν από το καλοκαίρι που μας πέρασε όμως μια φωτιά που ξέσπασε στο εργοστάσιο της εταιρείας που έχει αναλάβει το έργο, καθυστέρησαν το θέμα. Είχαν προηγηθεί βέβαια και κάποιες δικαστικές αντιδικίες μεταξύ εταιριών που είχαν διεκδικήσει τον διαγωνισμό για το έργο. 

Όλα αυτά πλέον ξεπεράστηκαν και οι παρεμβάσεις στις παιδικές χαρές της Πάτρας θα ξεκινήσουν εκ νέου, υλοποιώντας σε πρώτη φάση αυτές που υπάρχουν στη λίστα του τεχνικού προγράμματος του 2018 και στη συνέχεια τις υπόλοιπες που απομένουν.

Μαζί με αυτές τις 120 παιδικές χαρές που υπάρχουν σε πλατείες και κοινόχρηστους χώρους της Πάτρας ο δήμος σκοπεύει να δημιουργήσει ακόμα 20 περίπου παιδικές χαρές σε παιδικούς σταθμούς και νηπιαγωγεία της πόλης που μέχρι τώρα δεν είχαν τέτοιους χώρους. 

Αξίζει να αναφέρουμε ότι όλες αυτές οι παιδικές χαρές που φτιάχτηκαν, αλλά και αυτές που πρόκειται να φτιαχτούν μέχρι την λήξη της θητείας της δημοτικής αρχής θα είναι περιφραγμένες, με σύγχρονα παιδικά όργανα και κανόνες πιστοποίησης, σύμφωνα με τους όρους που υπάρχουν στις ισχύουσες νομοθεσίες για την ασφάλεια των παιδιών.

Το έργο χρηματοδοτικά καλύπτεται μέσα από το πρόγραμμα Φιλόδημος, αλλά και από πόρους του ίδιου του δήμου.