Τα Χριστούγεννα, εποχή ανταλλαγής δώρων και η βασίλισσα Ελισάβετ κάνει την κίνηση μεν, δεν βάζει βαθιά το χέρι στην τσέπη δε.

Γιατί μπορεί όλοι οι υπάλληλοι του παλατιού, 620 τον αριθμό, να λαμβάνουν δώρα, αλλά δεν είναι και κάτι ιδιαίτερο. Ή τουλάχιστον δεν είναι το δώρο που θα φανταζόμασταν όλοι εμείς ότι θα μπορούσε να προσφέρει μια βασίλισσα με τεράστια περιουσία, η βασίλισσα Ελισάβετ συγκεκριμένα εν προκειμένω, στους υπαλλήλους της για τα Χριστούγεννα, προκειμένου να τους ευχαριστήσει για τις υπηρεσίες τους.

Η βασίλισσα Ελισάβετ, όπως αναφέρουν βρετανικά ΜΜΕ ξοδεύει 30.000 λίρες για τα 620 δώρα που θα προσφέρει στους υπαλλήλους του. Με μια απλή διαίρεση καταλαβαίνει κανείς ότι δεν ξοδεύει ούτε 50 ευρώ για το κάθε δώρο.

Μιλώντας στο Fabulous Digital, ένας πρώην βοηθός της βασίλισσας Ελισάβετ εξήγησε πως περίπου δύο εβδομάδες πριν από τα Χριστούγεννα, τα οποία η βασίλισσα περνά με την οικογένειά της στο Σάντριγχαμ, ζητείται από το προσωπικό να πάει σε ένα από τα κρατικά δωμάτια στο παλάτι του Μπάκιγχαμ για να λάβει τα δώρα του από την βασίλισσα.

Οι ευχές της βασίλισσας Ελισάβετ στο προσωπικό της

Όπως είπε: «Κάνουν όλοι μια σειρά και περιμένουν να λάβουν ένα τυλιγμένο δώρο από την βασίλισσα- με την βασίλισσα Ελισάβετ να λέει μερικά λόγια στον καθένα εξ αυτών, όπως: ΄Σας ευχαριστώ πολύ για όλη την βοήθειά σας κατά την διάρκεια του έτους’ και στην συνέχεια, εύχεται Χαρούμενα Χριστούγεννα. Τα δώρα είναι συνήθως ένα βιβλίο ή μια μικρή κινέζικη πορσελάνη από το κατάστημα δώρων του παλατιού και τα περισσότερα χρόνια τους δίνει επίσης μια μικρή χριστουγεννιάτικη πουτίγκα σε ένα κουτί».

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της βασιλικής οικογένειας της Αγγλίας, περίπου 1.500 χριστουγεννιάτικες πουτίγκες δίνονται κάθε χρόνο στους υπαλλήλους των παλατιών, στο προσωπικό του ταχυδρομείου και της αστυνομίας του παλατιού. Επρόκειτο για μία παράδοση που είχε ξεκινήσει ο παππούς της βασίλισσας Ελισάβετ, βασιλιάς Γεώργιος 5ος και συνέχισε και ο πατέρας της βασιλιάς Γεώργιος 6ος.

Εάν όμως κάποιο μέλος του προσωπικού δεν μπορεί να αφήσει τα καθήκοντά του την συγκεκριμένη ημέρα για να παραλάβει το δώρο του από την βασίλισσα Ελισάβετ, τότε το λαμβάνει στο σπίτι του μαζί με μία κάρτα από τον μονάρχη, την οποία υπογράφει τόσο η βασίλισσα Ελισάβετ όσο και ο πρίγκιπας Φίλιππος.