Χαμός έγινε στο δημοτικό συμβούλιο της Πάτρας στην συνεδρίαση που είχε οριστεί για να συζητηθούν τα δημοτικά τέλη και το τεχνικό πρόγραμμα του 2020. 

Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά όλα ξεκίνησαν όταν κατά τη διάρκεια της συζήτησης η αντιπολίτευση με κοινή πρόταση όλων των παρατάξεων (πλην Ντρίνια και Πατούχα) πρότεινε να συζητηθεί το θέμα της μείωσης των δημοτικών τελών κατά 10%. 

Η πλευρά όμως της δημοτικής αρχής αρνήθηκε την πρόταση αυτή με το αιτιολογικό ότι δεν είχε περάσει πρώτα από την οικονομική επιτροπή, όπως ρητά ορίζεται από τη νομοθεσία, ενώ δεν άφησαν τα μέλη της αντιπολίτευσης να καταψηφίσουν την πρόταση της δημοτικής αρχής, μην καταμετρώντας την ψήφο τους. 

Τότε ήταν που η αντιπολίτευση ως ένδειξη διαμαρτυρίας σηκώθηκε και αποχώρησε από το δημοτικό συμβούλιο, φωνάζοντας για αντιδημοκρατική και πρωτοφανή συμπεριφορά. 

Στη συνεδρίαση αυτή ήταν να συζητηθούν και να ψηφιστούν εκτός από τα δημοτικά τέλη και το τεχνικό πρόγραμμα του δήμου για το 2020 που περιλαμβάνει 150 μεγάλα έργα, συνολικού προϋπολογισμού 200.000 ευρώ. Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης θα παραχωρήσουν κοινή συνέντευξη Τύπου το μεσημέρι της Πέμπτης, έτσι ώστε να μιλήσουν για το θέμα και για το τι ακριβώς έγινε. 

Από την πλευρά της η δημοτική αρχή κάνει λόγους για στημένη αποχώρηση, που στόχο είχε να προκαλέσει εντυπώσεις, χωρίς καμία ουσία. Αξίζει να πούμε ότι το θέμα των δημοτικών τελών ψηφίστηκε από όσους είχαν παραμείνει στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.

Τέλος, να αναφέρουμε ότι από το βράδυ της Τετάρτης και το πρωί της Πέμπτης γίνεται "παρέλαση" στα social media των Πατρινών για τα όσα έγιναν στο δημοτικό συμβούλιο, με την κάθε πλευρά να λέει τα δικά της. Χαρακτηριστική είναι η ανάρτηση του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Γρηγόρη Αλεξόπουλου που αναφέρει: "Αυτό δεν έχει ξαναγίνει!

Προτείναμε ως παρατάξεις της αντιπολίτευσης μείωση των τελών για όλους τους Πατρινούς κατά 10%, και ο κ. Πελετίδης όχι απλώς δεν την αποδέχτηκε, αλλά αντιδημοκρατικά δεν μας άφησε να καταψηφίσουμε την πρότασή του που χαρατσώνει όλη την Πάτρα! Αποχωρήσαμε όλοι διαμαρτυρόμενοι από την πρωτοφανή αυτή συμπεριφορά! Απίστευτη αλαζονεία και αντιδημοκρατική λογική!".