Εκτός προπονήσεων είναι για αρκετό χρονικό διάστημα ο πρωταθλητής της Ενόργανης Γυμναστικής Νίκος Ηλιόπουλος. Ο λόγος; 

Ο Πατρινός γυμναστής είχε τραυματιστεί στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Στουτγάρδης τον περασμένο Νοέμβριο, χωρίς ο ίδιος να το ξέρει. Για την ακρίβεια το ένιωσε αφού τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια των αγώνων, όμως προτίμησε να μην πει κάτι σε κανέναν, να σφίξει τα δόντια του και να συνεχίσει το πρόγραμμα του με τα χρώματα της εθνικής ομάδας. 

Εκπροσωπούσε τη χώρα μας άλλωστε και ο Νίκος Ηλιόπουλος είναι από τους αθλητές αυτούς που όταν φοράει το εθνόσημο δεν καταλαβαίνει από πόνους. Αγωνίστηκε με το φόβο να μην δημιουργήσει κάτι χειρότερο.

Αποτέλεσμα αυτού ήταν δύο πράγματα: Να κάνει μία από τις καλύτερες του εμφανίσεις στο σύνθετο ατομικό και ύστερα από τις εξετάσεις που έκανε όταν οι αγώνες τελείωσαν να διαπιστωθεί ότι του έχει δημιουργηθεί ένα πρόβλημα στους καμπτήρες. 

Έτσι αναγκαστικά μένει για ένα διάστημα εκτός προπονήσεων. "Έπρεπε να αγωνιστώ για τον στόχο μου, την οικογένεια μου και τη χώρα μου" έγραψε ο ίδιος στο facebook.

Είναι και αυτό ένα δείγμα της νοοτροπίας που διέπει την ελληνική γυμναστική και τους αθλητές της, τη στιγμή που η πολιτεία τους δίνει ψίχουλα για την προετοιμασία τους και για την ανάρρωση τους. Του ευχόμαστε να επιστρέψει δριμύτερος...