Αυξημένες είναι οι οδηγίες που δίνει τις τελευταίες ημέρες το κέντρο της Αστυνομικής Διεύθυνσης της Πάτρας στους αστυνομικούς, συνιστώντας τους την προσοχή και την επιφυλακή τους γύρω από τους χώρους που ο δήμος έχει προχωρήσει στην τοποθέτηση των χριστουγεννιάτικων κατασκευών του. 

Οι οδηγίες είναι σαφείς: Να απομακρύνουν κάθε ύποπτο άτομα από την πλατεία Τριών Συμμάχων, την πλατεία Όλγας και την πλατεία Γεωργίου. Τα ύποπτα άτομα κρίνοντας από το ιστορικό των περιπτώσεων που έχουν γίνει για τέτοια συμβάντα είναι κυρίως Ρομά και μάλιστα ανήλικα παιδιά που αφημένα στους δρόμους από τους μεγαλύτερους τους, κάνουν ότι θέλουν και βανδαλίζουν, έτσι για να σπάσουν πλάκα. 

Φέτος όμως τα πράγματα θα είναι δύσκολα για αυτούς και το περιστατικό της σύλληψης που έγινε μετά τους βανδαλισμούς που σημειώθηκαν στην πλατεία Τριών Συμμάχων και στην πλατεία Όλγας το αποδεικνύει. Οι ανήλικοι Ρομά που βανδάλισαν, προχώρησαν σε ζημιές τόσο στις τεράστιες χριστουγεννιάτικές μπάλες της Τριών Συμμάχων, όσο και στα ξύλινα σπιτάκια της πλατείας Όλγας. 

Οι ζημιές αυτές αποκαταστάθηκαν αμέσως από τα συνεργεία και τους τεχνίτες του δήμου. Ο δήμος είναι σε συνεργασία με την αστυνομία για το θέμα, έτσι ώστε να μην επαναληφθούν και πάλι τέτοια φαινόμενα που είχαμε δει τις περασμένες γιορτές και χαλάνε το εορταστικό κλίμα που υπάρχει.

Μάλιστα εκτός της αστυνομίας τους τρεις αυτούς χώρους θα τους φυλάνε με περιπολίες κατά τη διάρκεια της ημέρας άνθρωποι του δήμου, ενώ το βράδυ υπάρχει ιδιωτική φύλαξη στο χριστουγεννιάτικο χωριό της πλατείας Γεωργίου.

Στόχος είναι να μη χαλάσει το κλίμα των γιορτών από τέτοια περιστατικά που στη ουσία ρεζιλεύουν την πόλη και την νοοτροπία της, αλλά και να διατηρηθούν σε καλή κατάσταση αυτές οι κατασκευές που έφτιαξαν με τα χέρια τους οι τεχνίτες του δήμου, με μεράκι, διάθεση και προσφορά για την Πάτρα.