Στα... κεραμίδια πρόκειται να ανέβουν οι κάτοικοι του Ριγανοκάμπου και της Εγλυκάδας για τον καταυλισμό των Ρομά και την απομάκρυνσή τους από τον χώρο του πρώην σκουπιδότοπου, βλέποντας ότι τα επεισόδια παραβατικότητας από πλευράς των διαμενόντων στις παράγκες όχι μόνο δεν λιγοστεύουν, αλλά αντίθετα αυξάνονται μέρα με τη μέρα. 

Μετά το περιστατικό βίας που είχε ένας ιδιοκτήτης σούπερ μάρκετ στην οδό Ηρακλέως όταν εκεί που μιλούσε στο τηλέφωνό του, δέχτηκε επίθεση από τρεις ανήλικους Ρομά που του πέταξαν στο κεφάλι τη διαφημιστική ταμπέλα που είχε έξω από το μαγαζί του, είχαμε ακόμα ένα συμβάν το βράδυ της Τρίτης. 

Παρέα ανήλικων (πιθανότατα) Ρομά πήγαν να κλέψουν ένα δίκυκλο, έτσι για να κάνουν τη βόλτα τους. Όταν τους είδαν γείτονες της περιοχής τους πήραν στο κυνήγι, καταφέρνοντας να πιάσουν τον έναν από αυτούς, με τους άλλους δύο να καταφεύγουν στο καταυλισμό. Η αστυνομία όταν έφτασε στο σημείο ξεκίνησε έρευνες για τον εντοπισμό των δύο δραστών. 

Στο μεταξύ όμως ο άλλος που είχε πιαστεί το... έσκασε. Ακόμα δεν είναι γνωστό αν τελικά η αστυνομία έπιασε έστω και το έναν από τους τρεις δράστες. Το ζήτημα έτσι και αλλιώς για τους κατοίκους της Εγλυλάδας και του Ριγονοκάμπου, είναι τι θα γίνει με ένα θέμα που εδώ και τουλάχιστον μία πενταετία παραμένει μάστιγα για την περιοχή τους, κάνοντάς τους να τρέμουν να βγουν από τα σπίτια τους, να φυλάνε με περιπολίες τα μαγαζιά τους και να υποβαθμίζεται έτσι η ζωή τους. 

Αρκετοί από τους κατοίκους έχουν αγανακτήσει και απειλούν ότι θα πάρουν το νόμο στα χέρια τους και άλλοι δεν ξέρουν πια τι να κάνουν. "Οι Ρομά είναι ανεξέλεγκτοι πλέον και η αστυνομία δεν μπορεί να τους κάνει καλά.

Παρόλο που έχει αυξήσει τις περιπολίες της, αυτοί δεν πτοούνται και αυτό φαίνεται μέσα από τα περιστατικά που συμβαίνουν σε καθημερινή βάση πια" μας έλεγε κάτοικος που διαμένει στην Εγλυκάδα. Ζητείται λοιπόν μια λύση επιτέλους...