Μεγάλο είναι το ενδιαφέρον των Πατρινών για τα εννέα αδελφάκια που φιλοξενούνται στην παιδιατρική κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Πάτρας και στο Καραμανδάνειο. 

Η υπόθεση ήρθε στο φως της δημοσιότητας, κυρίως μετά το πρόβλημα υγείας που εμφάνισε η μητέρα τους, όταν χρειάστηκε να νοσηλευτεί και τα παιδάκια να μπουν με εισαγγελική εντολή σε έναν από τους θαλάμους της παιδιατρικής. Η μητέρα ακόμα νοσηλεύεται. 

Από την πρώτη στιγμή της είδησης, δεκάδες Πατρινοί ενδιαφέρθηκαν και προσπάθησαν να βοηθήσουν, μαζεύοντας ρούχα και τρόφιμα και παίρνοντας πληροφορίες για την οικογένεια αυτή. Πρόκειται για μία πολυμελή μονογονεϊκή οικογένεια, με τη μητέρα να μεγαλώνει μόνη της αυτά τα εννέα αδελφάκια, ηλικίας από 45 ημερών έως και 13 ετών. 

Για την ώρα τα παιδιά δεν έχουν ανάγκη από κάτι. Υπάρχουν τρόφιμα και ρούχα, ενώ ότι χρειάζονται τους τα δίνουν οι εθελοντές του Χαμόγελου του Παιδιού και του Ερυθρού Σταυρού που από την πρώτη στιγμή είναι στο πλευρό τους. Το ζήτημα για την τύχη των μικρών αυτών αδελφών που προκάλεσαν κύμα συγκίνησης στους Πατρινούς είναι αν θα τα περιθάλψει κάποιο ίδρυμα ή κάποια άλλη οικογένεια. 

Ωστόσο, καταβάλλονται προσπάθειες για την ανεύρεση ενός χώρου εκτός νοσοκομείου που να είναι ενδεδειγμένος και ασφαλής για να φιλοξενηθούν όλα τα παιδιά μαζί, τα οποία μεταξύ τους είναι δεμένα και δύσκολα θα μπορέσουν να αποχωριστούν το ένα το άλλο.

Στο πλευρό τους, άλλωστε, είναι η μητέρα τους η οποία σύμφωνα με πληροφορίες, τα θέλει όλα κοντά της, τονίζοντας ότι μπορεί να τα μεγαλώσει, με αντίστοιχη βοήθεια από τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες του κράτους. Αυτό θα είναι το ιδανικό σενάριο. Το ενδιαφέρον του κόσμου πάντως είναι μεγάλο και συγκινητικό και δείχνει ότι η αγάπη σε αυτή την πόλη περισσεύει για τέτοια ζητήματα.