Όλων των ειδών τις «σκηνοθετημένες» ληστείες είχαν συναντήσει στην καριέρα τους οι αστυνομικοί της Ασφαλείας, αλλά με κίνητρο σαν αυτό που έκανε τον υπάλληλο μιας επιχείρησης στην πόλη των Σερρών δεν είχαν ξαναδεί!

Πολλές φορές, εργαζόμενοι καταγγέλλουν ότι έπεσαν θύματα ληστείας, για να καρπωθούν χρηματικά ποσά από τη δουλειά τους ή για να δικαιολογήσουν υπεξαιρέσεις που έκαναν. Ο συγκεκριμένος, όμως, είχε εντελώς διαφορετικό σκοπό και μάλιστα ισχυρίστηκε ότι κατάφερε να αποτρέψει την επίθεση με λοστό που δέχθηκε από έναν κουκουλοφόρο που επιχείρησε να τον ληστέψει την ώρα της εργασίας του, όπως αναφέρει το protothema.

Οι αστυνομικοί διέκριναν κάποια κενά στην καταγγελία του και, στις συνεχείς διευκρινιστικές ερωτήσεις που του έκαναν, το υποτιθέμενο θύμα έπεσε σε αντιφάσεις. Τελικά, αναγκάστηκε να παραδεχθεί ότι σκαρφίστηκε την απόπειρα ληστείας για να μπορέσει να… παραιτηθεί από τη δουλειά του, δήθεν επειδή είναι επικίνδυνη. Φυσικά, παραπέμφθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Σερρών με τις κατηγορίες της ψευδούς καταμήνυσης και της άσκοπης κινητοποίησης των αρχών.