Υλικά συνταγής

  • 1 κιλό χοιρινό μπούτι
  • 8 σκ. σκόρδο
  • 300 γρ. γραβιέρα Νάξου
  • μισή κούπα αράπικα φιστίκια, καθαρισμένα
  • μισή κούπα καρύδια, αλεσμένα
  • μισή κούπα κουκουνάρια, αλεσμένα
  • λίγο λεμόνι
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

Πρώτα από όλα, βάζουμε το μπούτι σ' ένα ταψί.

Ρίχνουμε πάνω του το σκόρδο, αλάτι και πιπέρι, τη γραβιέρα κομμένη σε φέτες και τα φιστίκια και το τυλίγουμε, σε ρολό.

Έπειτα, το δένουμε με ένα σχοινάκι για να μην ανοίξει, το περιχύνουμε με λεμόνι και το βάζουμε να τσιγαριστεί μέσα σε μια κατσαρόλα με λίγο νερό και αυτό διότι, το μπούτι θα βγάλει λίπος.

Μόλις βράσει το βγάζουμε και ρίχνουμε στο ζουμί τα κουκουνάρια και τα καρύδια.

Πηγή: supersyntages.gr