Θραύση κάνει το βίντεο που ανέβασε στο κανάλι του στο youtube o Σύλλογος Καταστημάτων Εστίασης και Αναψυχής Αχαΐας

Το βίντεο αναφέρεται με καυστικό τρόπο στις εξαγγελίες και στις δεσμεύσεις που έκανε προεκλογικά το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας για το ΦΠΑ στην εστίαση, δεσμεύσεις που προφανώς μάλλον ξέχασε στο χρονοντούλαπο της ιστορίας όταν έγινε κυβέρνηση. 

Η Νέα Δημοκρατία και τα στελέχη της τότε είχαν ξεκαθαρίσει ότι όταν θα έρχονταν στην εξουσία θα κατέβαινε το ΦΠΑ στο 13% όχι μόνο για το φαγητό, όπως είχε υλοποιήσει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, λίγο πριν από την κάλπη, μετά από την κινητοποίηση που είχε το προεδρείο του ΣΚΕΑΝΑ στην Πάτρα με τον Αλέξη Τσίπρα (αν θυμάστε το πανό που είχαν σηκώσει τα μέλη του και είχε κάνει αίσθηση στη συγκέντρωση στο γήπεδο του Απόλλωνα), αλλά και για τον καφέ και τα αναψυκτικά. 

Μάλιστα, τότε είχαν βγει στελέχη της Νέας Δημοκρατίας που είχαν κατηγορήσει ευθέως τον ΣΥΡΙΖΑ για την φορολογική εισπρακτική του πολιτική, όπως την είχαν χαρακτηρίσει, και υπόσχονταν ένα ενιαίο ΦΠΑ για όλο τον κλάδο της εστίασης τουλάχιστον στο 13%.

Η ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Μαρία Σπυράκη όταν είχε έρθει στην Πάτρα στην πανελλήνια σύσκεψη του κλάδου που είχε κάνει ο ΣΚΕΑΝΑ είχε αφήσει ένα παραθυράκι για το 11%

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας και στις συναντήσεις που είχαν μαζί τους τα μέλη του ΣΚΕΑΝΑ και εκπρόσωποι άλλων συνδικαλιστικών φορέων του χώρου από διάφορες άλλες περιοχές, εντός της Βουλής, με την κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος και τους τότε τομεάρχες. 

Τίποτα βέβαια από όλα αυτά δεν έγινε. Τουλάχιστον μέχρι τώρα. "Μας κορόιδεψαν προεκλογικά και μας και έναν ολόκληρο κλάδο" τονίζει επί του θέματος ο πρόεδρος του ΣΚΕΑΝΑ Σπύρος Στεργίου. "Μας είπαν αυτά που μας είπαν, μας έκαναν να τους πιστέψουμε και μέχρι στιγμής δεν έχουν κάνει ούτε ένα βήμα για να μας δείξουν ότι θα υλοποιήσουν και θα κάνουν αληθινές τις υποσχέσεις τους.

Το 24% ΦΠΑ στον καφέ και στα αναψυκτικά είναι απαγορευτικό για την λειτουργία των μαγαζιών και στην ουσία τους δημιουργεί μεγάλο πρόβλημα βιωσιμότητας. Πρέπει να αλλάξει...". 

Δείτε το βίντεο: 


SKEANA FPA- ΣΚΕΑΝΑ ΦΠΑ