Στο στόχαστρο απατεώνων φαίνεται πως μπήκε εκ νέου τις τελευταίες μέρες η Αιτωλοακαρνανία και κυρίως οι περιοχές του Αγρινίου και της Αμφιλοχίας. Σύμφωνα με καταγγελία πατέρα στη «Σ» το περασμένο Σάββατο, περίπου στις 16:30 δέχθηκε τηλεφώνημα όπου στην άλλη άκρη της γραμμής ακούγονταν μια παιδική φωνή με κλάματα η οποία έλεγε: «μπαμπά έσπασα το πόδι μου, είμαι στο νοσοκομείο και δεν ξέρω που είναι ο γιατρός». Το παιδί του όμως την ώρα εκείνη ήταν στο σπίτι με τον Αγρινιώτη πατέρα να αντιλαμβάνεται ότι πρόκειται για τηλεφωνική απάτη.

Ο ανήσυχος αλλά υποψιασμένος πατέρας ρώτησε που είναι η θεία του 11χρονου κοριτσιού η οποία υπό φυσιολογικές συνθήκες θα το συνόδευε εκείνη την ώρα λαμβάνοντας την απάντηση: «είναι μάλλον με τον γιατρό, πήγε να τον βρει». Τότε ο απατεώνας έκλεισε το τηλέφωνο, χωρίς όμως να σταματήσει εκεί η ιστορία.

Λίγη ώρα αργότερα το τηλέφωνό του πατέρα από το Αγρίνιο χτύπησε ξανά και ο επιτήδειος που ήταν στην άλλη άκρη της γραμμής απευθυνόμενος στον πατέρα της 11χρονης είπε: «ο γιατρός κοίταξε τελικά το κοριτσάκι και τώρα θεωρώ πως πρέπει να του δώσουμε κάτι. Το κοριτσάκι σας είναι με την θεία του και τον γιατρό. Εγώ απλά βρέθηκα τυχαία μπροστά στο περιστατικό και βοήθησα». Τότε ο υποψιασμένος πατέρας ανταποκρίθηκε λέγοντας: «γιατρός σε δημόσιο νοσοκομείο και θέλει χρήματα; Γιατί; Θα έρθω να πάρω την κόρη μου και να τον στείλω στην αστυνομία» με αποτέλεσμα ο απατεώνας να κλείσει το τηλέφωνο μιας και αντιλήφθηκε ότι ο πατέρας είχε αποκαλύψει ότι επρόκειτο για απόπειρα απάτης.

Άμεσα ο πατέρας κατήγγειλε τηλεφωνικά το γεγονός στην αστυνομία, η οποία μάλιστα όπως έγινε γνωστό την ίδια μέρα είχε δεχθεί άλλες τουλάχιστον τέσσερις αντίστοιχες καταγγελίες.

Την Κυριακή σειρά είχε η Αμφιλοχία, καθώς πολλοί ήταν εκείνοι που δέχθηκαν τηλεφώνημα από άγνωστο άτομο με τη γνωστή μέθοδο πρόκλησης ατυχήματος ή τραυματισμού συγγενικών προσώπων ζητώντας χρήματα.

Οι πολίτες πρέπει για το λόγο αυτό να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και υποψιασμένοι!

Πηγή: sinidisi.gr