Καλός ο φωτισμός και ο στολισμός στο κέντρο της Πάτρας, όμως από την Ακρωτηρίου και μετά, ύστερα από το ύψος των ΤΕΙ, προχωράς και δεν υπάρχει όχι ένα φως αναμμένο για να θυμίζει γιορτές, αλλά ούτε και ένας φακός - που λέει ο λόγος - για να δεις την... μύτη σου. 

Αυτό υποστηρίζουν κάτοικοι της περιοχής, αλλά και Πατρινοί που περνούν συχνά από την Ακρωτηρίου και γενικότερα από τις περιοχές έξω από το κέντρο της πόλης, στα Ζαρουχλέικα, στην Οβρυά και στα Δεμένικα. 

Σύμφωνα με τα όσα λένε ο στολισμός της Πάτρας παρά τις προσπάθειες και τις εξαγγελίες της δημοτικής αρχής, φέτος να επεκταθεί και να εξαπλωθεί όσο γίνεται σε περιοχές απομακρυσμένες από το κέντρο της πόλης, είναι για ακόμα μία χρονιά ελλειπής και δεν αρκεί για όλη την τεράστια πράγματι επικράτεια του δήμου. 

Ο φωτεινός διάκοσμος φτάνει έως το ύψος των ΤΕΙ και από εκεί και πέρα βασιλεύει το σκοτάδι, με τα περισσότερα από τα φώτα να είναι χαλασμένα και τις λάμπες καμένες. Όσο για τις πλατείες και τους κοινόχρηστους χώρους; Κάτι λαμπιόνια που υπάρχουν στην κεντρική πλατεία των Ζαρουχλεΐκων. Ο δήμος πάντως από την πλευρά του υποστηρίζει ότι ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί σε όλη του την έκφανση ο γιορτινός στολισμός έξω από το κέντρο της Πάτρας. 

Οι κάτοικοι από την δική τους μεριά παραπονούνται και διαμαρτύρονται. Λύση πάντως θα δινόταν αν η δημοτική αρχή ξεπερνούσε τις προκαταλήψεις και τις ιδεοληψίες της και προχωρούσε σε χορηγίες, ζητώντας την συμβολή εταιριών, όπως έκανε ο δήμος της Αθήνας, ανεξάρτητα από την κριτική που έχει δεχθεί από πλευράς αισθητικής με τον φωτισμό "μυγοσκοτώστρας" που έχει βάλει. 

Όμως τα μέλη της δημοτικής αρχής ούτε που θέλουν να ακούσουν για χορηγίες και ιδιωτικές εταιρείες. Αποτέλεσμα αυτού είναι η Πάτρα σε πολλά σημεία της έξω από το κέντρο της πόλης να είναι μέσα στο σκοτάδι και να περιμένει τον ερχομό του μαγικού αστεριού των Χριστουγέννων για να φωτιστεί και να λάμψει. Θαύματα όμως δύσκολα γίνονται στις μέρες μας...