Ο Γεράσιμος Φεσσιάν σε επιστολή του στον Κυριάκο Μητσοτάκη σχετικά με την απόδοση του Κοινωνικού Μερίσματος αναφέρει:

"Αξιότιμε κ Μητσοτάκη,

Με απογοήτευση και θλίψη άκουσα τις εξαγγελίες σας σχετικά με την καταβολή του Κοινωνικού Μερίσματος. Δεν θα αναφερθώ στα «μνημονιακά» στατιστικά στοιχεία. Όμως οφείλω να τεκμηριώσω τα συναισθήματα μου.

Απογοήτευση γιατί και εσείς αντιμετωπίζετε τα ΑμεΑ και τις οικογένειες μας ως θλιβερούς στατιστικούς δείκτες, αυτό ως μέσο αξιολόγησης και μόνο είναι αποδεκτό, όμως όταν τους «φωτογραφίζετε» με ηλικιακά κριτήρια αυτό αυτομάτως λειτουργεί ως μέσω αποκλεισμού και διακρίσεων.

Θλίψη γιατί είμαι 43 ετών και δεν τεκμηριώσατε επαρκώς για ποιο λόγο η οικογένεια μου και εγώ δεν δικαιούμαστε αυτό το Κοινωνικό Μέρισμα, μολονότι τα εισοδήματα μου δεν ξεπερνούν τα οικονομικά κριτήρια που έχετε θέσει.

Στο Σύνταγμα στο οποίο έχετε ορκιστεί ως Κυβέρνηση στο άρθρο 21 παράγραφος 6 ρητά αναφέρει: «Τα άτομα με αναπηρίες έχουν δικαίωμα να απολαμβάνουν μέτρων που εξασφαλίζουν την αυτονομία, την επαγγελματική ένταξη και τη συμμετοχή τους στην κοινωνική, οικονομική και πολιτική ζωή της χώρας». Άρα κάθε ηλικιακό και οικογενειακό κριτήριο χρησιμοποιείται ως μέσο κοινωνικού – οικονομικού αποκλεισμού.

Ελπίζω να γίνεται αντιληπτό ότι με τον τρόπο που έχετε αποφασίσει να διαθέσετε το υπέρ-πλεονάσμα ως Κοινωνικό Μέρισμα, δεν προωθεί την ισονομία και την ισοπολιτεία, αλλά την κοινωνική αδικία.

Μην μας αντιμετωπίζετε ως οικονομικούς δείκτες, πάνω από όλα είμαστε άνθρωποι και έχουμε πραγματικές ανάγκες τις οποίες εσείς με τις αποφάσεις σας επηρεάζετε άμεσα. Εν κατακλείδι κ. Πρωθυπουργέ οφείλετε αυτή την ύστατη στιγμή να αναθεωρήσετε τους στόχους σας, προπαντός ως Εθνική Κυβέρνηση, γιατί όταν λειτουργεί κανείς με δεδομένα αποκλεισμού και διακρίσεων, μοιραία καταλήγει να γίνει διχαστικός.

Ζητάμε σεβασμό και όχι οίκτο..."