Μεγαλειώδης η συναυλία που πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Ελευθερίου Πατρών την Κυριακή 8 Δεκεμβρίου ενόψει των λατρευτικών εκδηλώσεων προς τιμήν του Αγίου Ελευθερίου όπου θα εορτασθεί το ερχόμενο Σαββατοκύριακο 14 και 15 Δεκεμβρίου στον ομώνυμο ναό.

Πλήθος πιστών και φιλόμουσων της κοινωνίας των Πατρών έδωσαν το παρόν, γεμίζοντας τον ναό από νωρίς.

Στην Μουσική αυτή εκδήλωση, η βυζαντινή χορωδία του ναού υπό την χοραρχία του Πρωτοψάλτη Παναγιώτη Τζουμανίκα απέδωσε επίκαιρους ύμνους της εορτής του Αγίου Ελευθερίου καθώς και της περιόδου των Χριστουγέννων. Στην εκδήλωση συμμετείχε και ο διακεκριμένος Διδάσκαλος και διευθυντής της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών και Πρωτοψάλτης του Ι.Ν.Αγίας Βαρβάρας Πατρών κ.Δημήτριος Γαλάνης ως μονοφωνάρης.

Το παρόν έδωσε και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ.Χρυσόστομος ο οποίος επαίνεσε άπαντες τους συντελεστές της εκδήλωσης αυτής, για την αγάπη τους προς την πατρώα βυζαντινή τέχνη καθώς και την αγαθή συνεργασία τους. Οι εντυπώσεις υπήρξαν άριστες,δίδοντας για άλλη μια φορά τα πρωτεία στις εκδηλώσεις που ανά καιρούς πραγματοποιούνται στον ναό του Αγίου Ελευθερίου.

Δείτε τις φωτογραφίες του Vasilis Noble...