Συγκίνηση έχουν προκαλέσει στο ιατρικό, νοσηλευτικό, αλλά και διοικητικό προσωπικό του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Πάτρας τα εννέα αδελφάκια που μένουν στους θαλάμους της παιδιατρικής κλινικής, έχοντας μετατρέψει τις τελευταίες εβδομάδες τον χώρο που τους φιλοξενεί σε σπίτι τους. 

Τα αδελφάκια αυτά, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η εφημερίδα "Γνώμη", είναι ηλικίας 45 ημερών έως και 13 ετών και φιλοξενούνται τόσο στον θάλαμο του ΠΓΝΠ, όσο και σε αυτόν του Καραμανδανείου. Εισήχθησαν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο μετά από εισαγγελική εντολή όταν η μητέρα τους χρειάστηκε να νοσηλευτεί.

Την φροντίδα τους την έχουν αναλάβει οι εθελοντές του Χαμόγελου του Παιδιού και του Ερυθρού Σταυρού, ενώ γίνονται προσπάθειες από την διοίκηση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου να βρεθεί ένας χώρος που είναι πιο οικογενειακός για να τα φιλοξενήσει.

Τα εννιά αυτά αδελφάκια χαίρουν άκρας υγεία. Είναι άγνωστο όμως ακόμα αν τα παιδάκια αυτά θα μείνουν μαζί με την μητέρα τους ή αν θα πάνε σε κάποιο ίδρυμα. Για την ώρα τα επτά από αυτά παραμένουν στην Παιδιατρική Κλινική, ενώ τα δύο μικρότερα μεταφέρθηκαν την περασμένη εβδομάδα στο Καραμανδάνειο.