Γερμανοί φοιτητές συγκεντρώνουν χρήματα για τους πρόσφυγες στην Ελλάδα.

Σε μια πρωτοβουλία φοιτητών από πανεπιστήμια του Βερολίνου και του Πότσνταμ, που στόχο έχει να μαζέψει χρήματα για τους πρόσφυγες που παραμένουν εγκλωβισμένοι στα νησιά του Αιγαίου αναφέρεται η TAZ σύμφωνα με την DW. «Θέλουμε να βοηθήσουμε έμπρακτα τους ανθρώπους που διαμένουν στα νησιά του Αιγαίου. Αλλά θέλουμε επίσης να αναδείξουμε και τα προβλήματα που υπάρχουν εκεί» αναφέρει η νεαρή φοιτήτρια Σαντία Καλίντ, που συμμετέχει στη δράση.

Η νεαρή δεν μιλάει μόνο θεωρητικά για το προσφυγικό, αλλά είδε από κοντά το δράμα των προσφύγων στα κέντρα υποδοχής, όταν ταξίδεψε στη Λέσβο με μια ανθρωπιστική οργάνωση.

«Είναι πολύ απογοητευτικό να παρακολουθείς την κατάσταση» αναφέρει και η Χέβερ, που έχει επίσης επισκεφθεί ελληνικά προσφυγικά κέντρα και τώρα μαζεύει χρήματα στο Βερολίνο για τους πρόσφυγες. «Είπαμε: Ας κάνουμε απλώς κάτι, κάτι που θα αποδώσει» αναφέρει η Χέβερ. Μέσα σε τρεις εβδομάδες σχεδόν 20 φοιτητές και φοιτήτριες ένωσαν τις δυνάμεις τους, άρχισαν να αναζητούν δωρεές και χορηγίες και να ψάχνουν τρόπο να μεταφέρουν όσα μαζέψουν για τους πρόσφυγες στην Ελλάδα.

Όπως αναφέρει η TAZ η δράση συνεχίζεται ακόμη αυτές τις μέρες στο Τεχνικό Πανεπιστήμιο Βερολίνου, στο Ελεύθερο Πανεπιστήμιο και στο Πανεπιστήμιο του Πότσνταμ.