Κόντρα έχει ξεσπάσει ανάμεσα σε κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση για τον τρόπο με τον οποίο ενήργησαν οι αστυνομικές δυνάμεις στα Εξάρχεια, όπου ολοκληρώθηκε η πορεία για τον Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο.

Σε αυστηρό ύφος απάντησε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Λευτέρης Οικονόμου, προς βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που έσπευσαν να επικρίνουν το σύνολο των αστυνομικών δυνάμεων για αλόγιστη βία.

Με παρέμβασή του σε επιτροπή της Βουλής ανέφερε σχετικά με τις αντιδράσεις τις αξιωματικής αντιπολίτευσης: «Λυπάμαι διότι γενικεύετε ένα περιστατικό που τελεί υπό διερεύνηση. Δεν αναγνωρίζετε ότι η ΕΛΑΣ με συντονισμένη προσπάθεια σε Πολυτεχνείο και Γρηγορόπουλο, διευκόλυνε για να γίνουν οι εκδηλώσεις σε κλίμα τάξης και ηρεμίας. Να γίνουν πορείες χωρίς επεισόδια. Τα επεισόδια έγιναν μετά απο αρκετή ώρα στα Εξάρχεια, από πολύ μικρή ομάδα. Οι αστυνομικές δυνάμεις επενέβησαν άμεσα. Πρέπει να υπογραμμίσουμε όμως ότι για πρώτη φορά που και το Πολυτεχνείο και ο Γρηγορόπουλος τιμήθηκε χωρίς επεισόδια».

«Λυπάμαι γιατί υποστηρίζετε ομάδες που κινούνται στο φάσμα της παρανομίας και δεν έχουν σχέση με τους νέους που τιμούν την μνήμη του Γρηγορόπουλου μνήμη. Δεν έχουν καμία σχέση με την νεολαία αυτές οι ελάχιστες παραβατικές ομάδες παρανόμων», πρόσθεσε.

Νωρίτερα, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Γιαννούλης αναφερόμενος σε φωτογραφίες που είδαν το φως της δημοσιότητας τόνισε: «αυτό λέγεται και ξύλο και άχτι», ενώ επικαλέστηκε ανακοινώσεις αστυνομικών συνδικαλιστικών ενώσεων για να υποστηρίξει ότι υπάρχουν ένστολοι που ονειρεύονται σιδερένια γκλοπ.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ, δια του γραφείου Τύπου, καταγγέλλει αστυνομία και κυβέρνηση για «την ακραία καταστολή που εξαπέλυσαν οι δυνάμεις της αστυνομίας εναντίον των διαδηλωτών, στην πορεία για τη μνήμη του Αλ. Γρηγορόπουλου», ανέφερε στην προ ενός 24ωρου ανακοίνωσή του το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

«Πρώτο ψέμα η ακραία καταστολή. Δεν υπήρξε. Όπως δεν υπήρξαν και επεισόδια στις τρεις διαδηλώσεις από το Σάββατο έως το βράδυ της Κυριακής», τονίστηκε ακόμη.

Σφοδρή επίθεση στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη εξαπέλυσε, λίγο αργότερα, ο ΣΥΡΙΖΑ, καταλογίζοντάς του «θράσος που αγγίζει τα όρια της αθλιότητας».

«Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης εμφανίστηκε όχι μόνο για να καλύψει αλλά και για να υπερασπιστεί τις αγριότητες των δυνάμεων της αστυνομίας», διεμήνυσε το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ απαντώνας στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη.

Πηγή: protothema.gr